KPSS ÖABT yorumları | Sınav zor muydu? KPSS ÖABT Pdr soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT yorumları | Sınav zor muydu? KPSS ÖABT Pdr soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT yorumları haberimizde. KPSS ÖABT sınavı zor muydu kolay mıydı? KPSS PDR soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM tarafından 5 Ağustos tarihinde yapılan KPSS ÖABT sınav soru yorumlarını haberimizden görebilir, soruların ne zaman yayınlanacağı hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

KPSS ÖABT sınav yorumlarını haberimizden görebilirsiniz. Bugün yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sorularının ne zaman yayınlanacağı merak edilmeye başlandı. KPSS ÖABT'de yer alan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü sınav soruları ne zaman yayınlanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS ÖABT sınavı hakkındaki tüm detayları ve sınav yorumlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

KPSS ÖABT SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM kapsamında 5 Ağustos 2018 tarihinde yapılan KPSS ÖABT sınav sorularının bir kaç gün sonra yayınlanması bekleniyor. KPSS ÖABT PDR soruları yayınlandığında haberimizde sizlerle paylaşacağız.

KPSS ÖABT SINAV YORUMLARI! KPSS ÖABT SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MI?

ÖABT Soruların kolay olduğuna mı sevineyim yoksa hiç çalışmadığıma mı üzülmeyim:)

öabt çalışan adam 40 net bırakır. Kolaydı.

Rüyamda öabt’cilerin düşük aldığını gördüm Tersi çıkar inşAllah

Öabt sınavının bitmesine çok az süre kaldı, kız arkadaşım ve kadim dostlarım da giriyor, umarım her biri 40 neti geçer de atanır

Tarih ÖABT'de süre fazla lan. 20 dk kadar kısaltın GYGK'ye koyun. Bize 75 dk fazla bilmiyorsan gökten gelmiyor sadece sıkıntıdan boşları doldurmaya itiyor.

Tamam alan sınavı dedik bizi profesör filan mı bellediniz ? öabt

Önümüzdeki birkaç gün boyunca beynimi kullanmayı düşünmüyorum çok bişey sormazsanız sevinirim genel yetenekti kültürdü eğitimdi öabt derken yoruldu garibim

17 ALANDA ÖABT YAPILDI

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanlığı tarafından resmi site üzerinden yayımlanan akademik takvime göre, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Personeli) sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine sunularak 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans sınav sonuçlarına ulaş isteyen memur adayları; yukarıdaki link üzerinden kendi TC. kimlik numaraları ve şifrelerini yazmaları halinde sonuç sistemine giriş işlemini başarıyla gerçekleştirecektir. 28 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS lisans sonuçları 31 Ağustos’ta erişime açılacak.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

Kpss puan hesaplama motoru ile 2017 puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu yapacağınız hesaplama yalnızca p3 puanı için değildir.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır.

Öte yandan KPSS Lisans Puanının nasıl hesaplandığını kısa bir şekilde formüle edecek olursak; 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek hesaplanmaktadır. Puan hesaplamasında en önemli koşul olan, ‘’standart sapma’’yı da kesinlikle ihmal etmemek gerekmektedir. Çünkü kabaca yapılan puan hesaplaması ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilmektedir

 ÖABT NEDİR?

ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN