29 Temmuz KPSS alan sınavı soru yorumları | KPSS alan bilgisi sınav soru ve cevapları...

29 Temmuz KPSS alan sınavı soru yorumları | KPSS alan bilgisi sınav soru ve cevapları...

29 Temmuz pazar günü yapılacak olan KPSS alan sınavı soru yorumları sınavdan hemen sonra haberimizde olacak. Cumartesi ve pazar günleri KPSS'nin 3 oturumu da yapılacak. Sınava katılacak olan yaklaşık 2 milyon kişi "KPSS alan bilgisi sınav soru ve cevapları ne zaman açılanacak?" sorusunun yanıtını şimdiden araştırıyor. ÖSYM'den KPSS sonuçlarına dair yapılan son dakika açıklamaları haber detayda...

29 Temmuz pazar günü gerçekleştirilecek KPSS 3. oturumda işletme, muhasebe ve istatistik alanlarında sorular sorulacak. Sınav sonrası merak edenler 29 Temmuz KPSS alan sınavı soru yorumlarını haberimizden takip edebilirler. ÖSYM'ni yaptığı  KPSS alan bilgisi sınavı soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağına dair son dakika gelişmelerini sınavda ter döken memur adayları için araştırdık. İşte KPSS sonuçları hakkındaki detaylar... 

ÖSYM KPSS sonuçlarını 31 Ağustos'ta açıklayacağını duyurdu. Fakat 29 Temmuz KPSS alan sınavı soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını belirtmedi. İşletme, muhasebe ve istatistik gibi sayıısal alanlarda yapılacak olan KPSS alan sınavından hemen sonra sınava katılanların sınav yorumlarını haberimizde bulabilirsiniz.

KPSS SINAV SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturum (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve ikinci oturum (hukuk, iktisat, maliye) ile 29 Temmuz'daki üçüncü oturum (işletme, muhasebe, istatistik) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. 

KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturumuna girecek adaylar 28 Temmuz'da saat 10.00’dan sonra, ikinci oturuma girecek adaylar 14.30'dan sonra, 29 Temmuz'daki üçüncü oturuma girecek adaylar ise saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

 

SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.
 
Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.
18-07/27/kpss-2018.jpg
 

ÖSYM SINAVLARIN SORULARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM, iki ay önce 2017 ve öncesine ait tüm sınav sorularını ve cevap anahtarlarını web sitesinden erişime açmıştı. Bu kapsamda 2017 ve önceki yıllara ait ÖSYS, ALES, DGS, YDS, TUS, DUS ve KPSS soruları ve cevap anahtarları ile 1 Temmuz'da yapılan 2018-YKS'nin tüm soruları kamuoyunun bilgisine sunulmuştu.

ÖSYM, bu yılın ilk altı ayında yaptığı TUS, MSÜ, YDS ve ALES'in sorularının tamamını ve cevap anahtarlarını da web sitesinden bugün paylaştı.

ESKİ SINAV SORULARINA REKOR ERİŞİM

Öte yandan, ÖSYM'nin yayımladığı eski sorular iki ay gibi kısa sürede 8,2 milyon kez incelendi. Bu sayı 2018-YKS soruları içinse 4,5 milyon oldu.

Üniversiteye giriş sınavı soruları 6,5 milyon, KPSS soruları 1 milyon, DGS soruları 354 bin, ALES soruları 254 bin, YDS soruları ise 149 bin kez incelendi.

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN