28 Temmuz KPSS alan sınavı soruları zor muydu? KPSS alan bilgisi sınavı soru ve cevapları

28 Temmuz KPSS alan sınavı soruları zor muydu? KPSS alan bilgisi sınavı soru ve cevapları

28 Temmuz cumartesi KPSS alan sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? KPSS'nin 28 ve 29 Temmuz günleri yapılacak olan alan bilgisi sınavlarına 2 milyon kişi katılacak.

28 Temmuz cumartesi günü 1. ve 2. oturumu yapılan KPSS alan sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? Sınav sonrası memur adaylarının yorumlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.  Peki 2018 KPSS alan bilgisi sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den KPSS hakkında yapılan son dakika açıklamaları ve merak edilen soruların yanıtlarını haber detayda...

28 Temmuz KPSS alan bilgisi sınavının ilk oturumunda "Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri" alanlarında sorular sorulacak. Yine aynı gün yapılacak olan 2. oturumda ise Hukuk, İktisat, Maliye alanlarında sorular sorulacak. sınavdan hemen sonra 28 Temmuz'da düzenlenen oturumlardan sonra adayların yaptığı "KPSS alan sınavı soruları zor muydu yoksa kolay mıydı?" yorumlarını detaylı bir şekilde haberimizde bulabilir sizlerde kendinizi değerlendirebilirsiniz. KPSS alan bilgisi sınavı soru ve cevaplarının Ağustos'un ilk haftası açıklanması bekleniyor. 

28 VE 29 TEMMUZ KPSS SINAVLARI SAAT KAÇTA YAPILACAK?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 28 Temmuz 2018, Saat: 10.15

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 28 Temmuz 2018, Saat: 14.45

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 29 Temmuz 2018, Saat: 10.15

28 TEMMUZ KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

28 Temmuz cumartesi gerçekleştirilecek olan 2018 KPSS alan bilgisi sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Alan sınavı soru ve cevaplarının Ağustos'un ilk haftası ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Yapılan sınavların sonuçlarının ise 31 Ağustos'ta açıklanacağı biliniyor. 

KPSS TESTLERİNDE NELER SORULACAK? SORU ÇIKACAK ALANLAR NELER? 

28 Temmuz cumartesi günü KPSS alan sınavının birinci ve ikinci oturumları yapılacak. 29 Temmuz pazar günü ise KPSS üçüncü oturumu geçekleştirilecek. 

Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe Testi: Bu oturum pazar günü sabah yapılır. Bu 5 testten adaylara her testten 30'ar olmak üzere toplam 150 soru yöneltilir. Sınav için 160 dakika süre tanınır. Bu sınava girmek isteğe bağlı, zorunluluk yok.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testi: Bu oturum pazar öğleden sonra yapılır. Her testte 30 soru yer alır. Toplam 5 testte adaylara yöneltilen soru sayısı 150 ve süresi de 160 dakika. Bu sınava girmek isteğe bağlı, zorunluluk yok.

28 TEMMUZ KPSS YORUMLARI

28 Temmuz cumartesi yapılan sınava katılan memur adaylarının yorumu aşağıda

18-07/29/1.jpg

 

18-07/29/2.jpg

5 AĞUSTOS KPSS ÖĞRETMENLİK SINAVINDA

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Bu teste öğretmen olarak 16 branşta atanmak isteyen öğretmen adayları girmek zorunda. Ayrıca YÖK'ün sınav kararı verdiği yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan ve öğretmenlik yapmak isteyen adaylar da bu sınava girmek zorunda. Adaylar iki test yanıtlar. Bunlardan biri 40 soruluk Alan Bilgisi Testi, diğeri de 10 soruluk Alan Eğitimi Testi. Toplam 50 soruluk bu testin yanıtlama süresi 75 dakika.

KPSS DHBT SINAVINDA 

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanması için bu kardolara talip olanların bu sınava girmeleri zorunlu. Bu sınavda adaylara 40 soru yöneltilir ve 60 dakika süre tanınır.

SINAV GİRİŞ YERLERİNİZİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ

2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1, 2 ve 3. oturum sınav giriş belgeleri açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre,

28 Temmuz’da uygulanacak KPSS Alan Bilgisi Sınavları Birinci Oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri), KPSS Alan Bilgisi Sınavları İkinci Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) ile 29 Temmuz’daki KPSS Alan Bilgisi Sınavları Üçüncü Oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) adaylarının, sınava giriş belgeleri açıklandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN