29 Temmuz KPSS alan bilgisi sınavında neler sorulacak? KPSS 3. oturum konuları neler?

29 Temmuz KPSS alan bilgisi sınavında neler sorulacak? KPSS 3. oturum konuları neler?

29 Temmuz pazar günü gerçekleştirilecek olan KPSS alan bilgisi sınavında neler sorulacak, hangi alanlardan sorular gelecek? "KPSS 3. oturum konuları neler?" diye merak edenler için alan sınavı konularını derledik. İşte 29 Temmuz KPSS soruları hakkındaki detaylar...

29 Temmuz pazar günü KPSS alan bilgisi sınavı gerçekleştirilecek. Sınava katılacak olan yaklaşık 83 bin memur adayı "KPSS 3. oturum konuları neler?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte "KPSS alan bilgisi sınavında neler sorulacak?" sorusunun detayları...

KPSS alan bilgisi sınavının 3. oturumu 29 Temmuz pazar günü yapılacak. Sınavda yaklaşık 83 bin memur adayı ter dökecek. 29 Temmuz KPSS alan bilgisi sınavında neler sorulacak? KPSS 3. oturum konuları neler? gibi merak edilen konuların detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. 

KPSS 3. OTURUMDA NELER SORULACAK?

KPSS alan bilgisinin üçüncü oturumu ise 29 Temmuz Pazar günü düzenlenecek. KPSS 3. oturumda işletme, muhasebe ve istatistik alanlarında sorular sorulacak. KPSS alan bilgisi sınavına 83 bin 218 aday girecek. Oturum saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra ÖSYM kuralları gereği salonlara alınmayacak.

KPSS 3. OTURUMA GİRECEKLER BUNLARA DİKKAT

Peki, sınava giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler neler? KPSS başvuru kılavuzuna göre, adayların sınava giderken ‘KPSS Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurması şart. Bunun yanı sıra nüfus cüzdanı veya T.C kimlik kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslının da adayların yanında bulunması gerekiyor.

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolayca tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarıyla geçerlilik süresi dolmuş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.

29 TEMMUZ KASS ALAN BİLGİSİ SINAVINDA AYRI KİTAPÇIK, TEK CEVAP KÂĞIDI

28-29 Temmuz’daki alan sınavlarında her test için ayrı soru kitapçığı dağıtılacak fakat tek cevap kâğıdı kullanılacak. Adayların kendilerine verilen her soru kitapçığının “soru kitapçık numarasını” cevap kâğıdının ilgili alanına kodlaması gerekecek. Her test için tanınan cevaplama süresi, ilgili testin soru kitapçığı dağıtılıp salon başkanının “Sınav başlamıştır” uyarısını yaptığı andan itibaren hesaplanacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanacak, bir sonraki teste ait soru kitapçıkları adaylara dağıtılacak. Bu sınav evrakı toplama ve dağıtım işlemleri sırasında adayların sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak. Çıkan bir aday tekrar salona alınmayacak.

18-07/27/kpss-28-temmuz-1532677265.jpg

KPSS'DE YOZGAT TERS KÖŞE YAPTI

Sınavda Türkiye'nin ilk Milli Parkı'nın nerede olunduğu soruldu. Şıklarda ise Yozgat, Ankara, Çankırı, Çorum ve Bartın'da bulunan milli parklar yer aldı. İlk milli parkın Yozgat'ta olacağına ihtimal vermeyen adaylar yanlış cevap vermiş oldu.

18-07/24/soru_2251.jpg


İlk milli parkın Yozgat'ta olacağına ihtimal vermeyen adaylar yanlış cevap vermiş oldu.

10 GÜN SÜRE VERİLDİ

Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecekler.

SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN