KPSS alan sınavında neler sorulacak? 28 - 29 Temmuz KPSS alan sınavına kaç kişi katılacak?

KPSS alan sınavında neler sorulacak? 28 - 29 Temmuz KPSS alan sınavına kaç kişi katılacak?

KPSS alan sınavında neler sorulacak? sorusunun yanıtı sınava girecek memur adayları tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 28 - 29 Temmuz KPSS alan sınavına kaç kişinin katılacağı alan bilgisi sınavlarının hangi alanlarda yapılacağı gibi ayrıntıları haber detayda bulabilirsiniz. KPSS Alan sınavı hakkındaki son dakika gelişmelerini sizler için derledik...

 KPSS alan sınavı bu hafta sonu düzenlenecek.  28-29 Temmuz’da yapılacak olan KPSS alan sınavında hangi alanlarda sorular sorulacak sorusu sosyal medyada gündem oldu. 22 Temmuz pazar günü yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimlerisınavlarından sonra bu haftasonu da alan bilgisi sınavları 3 oturumda gerçekleştirilecek.  Peki, bu sınavlar hangi alanlarda gerçekleştirilecek, sınavda neler sorulacak ve kaç kişi katılacak? İşte cevabı...

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVINDA 15 DAKİKA KURALINA DİKKAT

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı kılavuza göre alan bilgisi oturumlarının ilki 28 Temmuz Cumartesi günü. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adayların salonlara girişi oturum başlamadan 15 dakika önce durdurulacak, yani saat 10.00’dan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu sınav kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarında uygulanacak. Bu oturuma 67 bin 826 aday katılacak.

KPSS ALAN SINAVINDA NELER SORULACAK?

Alan bilgisinin ikinci oturumu ise 28 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra saat 14.45’te başlayacak. Toplam 92 bin 36 adayın başvuru yaptığı sınav hukuk, iktisat ve maliye bölümlerinden yapılacak. Bu oturum için için saat 14.30’dan sonra adaylar sınav salonlarına giremeyecek. 

KPSS alan bilgisinin üçüncü oturumu ise 29 Temmuz Pazar günü düzenlenecek. İşletme, muhasebe ve istatistik alanlarındaki sınava 83 bin 218 aday girecek. Oturum saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra ÖSYM kuralları gereği salonlara alınmayacak.

Öğretmen adaylarının katıldığı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise, 5 Ağustos Pazar günü. Toplam 306 bin 242 adayın başvurduğu AÖBT saat 10.15’te başlayacak ve 75 dakika sürecek. Adaylar saat 10.00’dan sonra salonlara giriş yapamayacak.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVINDA AYRI KİTAPÇIK, TEK CEVAP KÂĞIDI

28-29 Temmuz’daki alan sınavlarında her test için ayrı soru kitapçığı dağıtılacak fakat tek cevap kâğıdı kullanılacak. Adayların kendilerine verilen her soru kitapçığının “soru kitapçık numarasını” cevap kâğıdının ilgili alanına kodlaması gerekecek. Her test için tanınan cevaplama süresi, ilgili testin soru kitapçığı dağıtılıp salon başkanının “Sınav başlamıştır” uyarısını yaptığı andan itibaren hesaplanacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanacak, bir sonraki teste ait soru kitapçıkları adaylara dağıtılacak. Bu sınav evrakı toplama ve dağıtım işlemleri sırasında adayların sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak. Çıkan bir aday tekrar salona alınmayacak.

KPSS SINAV SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN 

KPSS SINAV TARİHLERİ

1- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2- KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz'da yapılacak. Sonuçlar 31 ağustos'ta yayımlanacak. 

3- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

18-07/27/kpss-duasi-1532675487.jpg

NİHAT HATİPOĞLU SINAV DUASI

İşte sınav öncesi okunacak dualardan biriside Nihat Hatipoğlu'nun okunmasını tavsiye ettiği başarı duası...

Ey Rabbim, göğsümü aç, genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de sözümü anlasınlar. (Taha 25-28)

Sınav başlayınca okunacak dua

Ya Hayyu Ya Kayyum, bi rahmetike estagisü.

Anlamı: Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, senin rahmetine sığınıyorum

18-07/20/kpssye-gireceklere-psikolog-tavsiyeleri-1532072292.jpg

KPSS GİRİŞ BELGESİ ALMA 

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. 

KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturumuna girecek adaylar 28 Temmuz'da saat 10.00’dan sonra, ikinci oturuma girecek adaylar 14.30'dan sonra, 29 Temmuz'daki üçüncü oturuma girecek adaylar ise saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN