KPSS Alan Bilgisi soruları ne zaman yayınlanır? KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Alan Bilgisi soruları ne zaman yayınlanır? KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Alan Bilgisi soruları yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM kapsamında yapılan KPSS Alan Bilgisi sınavları üç oturumda yapılacak. Bugün saat 10.15'te başlayan 1. oturumun ardından saat 14.45'te ikinci oturum yapılacak. Pazar günü ise 3. oturumla sınav tamamlanacak. Peki KPSS Alan Bilgisi sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanır? İşte sınavlar hakkında merak edilen tüm detaylar.

KPSS Alan Bilgisi soruları yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Temmuz 2018'de yapılacak KPSS Alan Bilgisi sınav sorularına ve sonuçlarına açıklandığı andan itibaren karar.com'dan ulaşabilirsiniz. KPSS sorularının sınavların bitiminden kısa bir süre sonra açıklanması beklenirken, sonuçların ise 31 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.  KPSS Alan Bilgisi sınavları hakkındaki son gelişmeleri ve detaylı bilgileri sayfamızdan görebilirsiniz.

28 TEMMUZ KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

28 Temmuz cumartesi gerçekleştirilecek olan 2018 KPSS alan bilgisi sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Alan sınavı soru ve cevaplarının Ağustos'un ilk haftası ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Yapılan sınavların sonuçlarının ise 31 Ağustos'ta açıklanacağı biliniyor. 

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV TARİH VE SAATLERİ

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 28 Temmuz 2018, Saat: 10.15

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 28 Temmuz 2018, Saat: 14.45

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 29 Temmuz 2018, Saat: 10.15

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı kılavuza göre, adayların salonlara girişi oturum başlamadan 15 dakika önce durdurulacak. Adaylar sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumlarında ise saat 14.30’dansonra sınav binalarına kesinlikle alınmayacak.

SINAVDA BUNLARA DİKKAT

28-29 Temmuz’daki alan sınavlarında her test için ayrı soru kitapçığı dağıtılacak fakat tek cevap kâğıdı kullanılacak. Adayların kendilerine verilen her soru kitapçığının “soru kitapçık numarasını” cevap kâğıdının ilgili alanına kodlaması gerekecek. Her test için tanınan cevaplama süresi, ilgili testin soru kitapçığı dağıtılıp salon başkanının “Sınav başlamıştır” uyarısını yaptığı andan itibaren hesaplanacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanacak, bir sonraki teste ait soru kitapçıkları adaylara dağıtılacak. Bu sınav evrakı toplama ve dağıtım işlemleri sırasında adayların sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak. Çıkan bir aday tekrar salona alınmayacak.

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

KPSS başvuru kılavuzuna göre, adayların sınava giderken ‘KPSS Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurması şart. Bunun yanı sıra nüfus cüzdanı veya T.C kimlik kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslının da adayların yanında bulunması gerekiyor. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolayca tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarıyla geçerlilik süresi dolmuş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları Birinci Oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri), KPSS Alan Bilgisi Sınavları İkinci Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) ile 29 Temmuz’daki KPSS Alan Bilgisi Sınavları Üçüncü Oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN