29 Temmuz KPSS Lisans Sınavı örnek sorular | 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi)

29 Temmuz KPSS Lisans Sınavı örnek sorular | 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi)

29 Temmuz pazar günü KPSS Lisans Sınavı yapılacak. Haberimizde KPSS Lisans Sınavı örnek sorularını ve 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sına hakkındaki son dakika bilgilerini bulabilirsiniz. Pazar günü KPSS 3. oturumda işletme, muhasebe ve istatistik alanlarında sorular sorulacak. İşte 3. oturum sınavına girecek olan adaylar için örnek sorular...

29 Temmuz pazar günü KPSS Lisans Sınavı yapılacak. Haberimizde KPSS Lisans Sınavı örnek sorularını ve 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sına hakkındaki son dakika bilgilerini bulabilirsiniz. Pazar günü yapılacak sınavda işletme, istatistik ve muhasebe alanlarında sorular sorulacak. İşte adayların merak ettiği soru örnekleri ve KPSS 3. oturumuna dair ayrıntılar...

2018 KPSS 4 ayrı sınav yapılacak. 29 Temmuz KPSS Lisans Sınavı örnek sorular sınava girecek memur adayları tarafından aranıyor.  KPSS Lisans Alan Bilgisi 29 Temmuz pazar günü yapılacak. 29 Temmuz KPSS alan bilgisi sınavı KPSS 3. oturum diyede adlandırılıyor. Memur adaylarına 3. oturumda muhasebe, istatistik ve işletme alanlarında sorular sorulacak. Soru kitapçıkları ayrı ayrı olurken cevapların işaretleneceği cevap kağıdı ise bir tane olacak.  Memur olma hayali kuran üniversite mezunu yüzbinlerce aday sınavda ter dökecek. Sınava dair son dakika duyurularını ve yapılan tüm açıklamaları haber detayda bulabilirsiniz. KPSS örnek sorular için aşağıda verdiğimiz linke tıklayabilirsiniz. 

28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturum (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve ikinci oturum (hukuk, iktisat, maliye) alanlarında yapılırken 3. oturum ise istatistik, muhasebe ve isletme alanlarında olacak. 

KPSS SINAV SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin 22-28- 29Temmuz ile 5 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği KPSS-Genel Yetenek ve Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, 2018-KPSS Alan Bilgisi sınavlar ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne girecek aday sayısı belirlendi. Buna göre KPSS’ye 2 milyon 224 bin 263 aday girecek.

KPSS'YE 2 MİLYON ADAY GİRECEK

2018-KPSS lisans sınavı, çoklu oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek. KPSS-Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı 22 Temmuz 2018 sabah oturumunda yapılacak. 81 ilde yapılacak sınava 1 milyon 234 bin 617 aday katılacak. Aynı gün öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri oturumuna ise 440 bin 324 aday katılacak.

2018-KPSS Alan Bilgisi sınavı üç oturumda gerçekleştirilecek. 28 Temmuz'daki sabah oturumuna 67 bin 826 aday, aynı gün öğleden sonra oturumuna 92 bin 36 aday katılacak. 29 Temmuz sabah gerçekleştirilecek üçüncü alan bilgisi oturumuna ise 83 bin 218 aday girecek.

5 Ağustos'ta düzenlenecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) ise 306 bin 242 aday başvuru yaptı.

18-07/20/3-1532071962.jpg

KPSS YERLEŞTİRME SONÇLARI ERİŞİME AÇILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS 2018/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını belirterek, adayların yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceğini bildirdi.

ÖSYM'den KPSS adaylarına "saat" uyarısı
AA | 27 Temmuz 2018 Cuma - 11:45 | Son Güncelleme : 27 07 2018 - 11:45
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2018-KPSS lisans alan bilgisi sabah oturumlarına girecek adayların saat 10.00'dan, öğleden sonra oturumuna gireceklerin de saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı.

18-07/27/kpss-saat-uyarisi.Jpeg


ÖSYM'DEN KPSS ADAYLARINA SAAT UYARISI

ÖSYM'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hafta sonu gerçekleştirilecek 2018-KPSS lisans alan bilgisi oturumlarına girecek adaylara yönelik hatırlatma yapıldı.

Buna göre, adayların, 2018-KPSS lisans alan bilgisi sabah oturumları için saat 10.00'dan, öğleden sonra oturumu için 14.30'dan sonra sınav binalarına girişine izin verilmeyecek.

Adayların, sınav giriş belgesi ve fotoğraflarının yer aldığı kimlik belgelerini sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gerekecek.

2018-KPSS alan bilgisi birinci oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve ikinci oturumu (hukuk, iktisat, maliye) yarın, üçüncü oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 29 Temmuz Pazar yapılacak.

Ayrıca, adaylara sınav saatlerinden bir saat önce sınav binasında hazır olmaları uyarısında bulunuldu.

18-07/20/1-1532071989.jpg

KPSS'YE GİRECEKLERE UZMAN TAVSİYESİ

Kaygı yapıcı bir durumdur. Ancak bunu yenebilmek mümkündür” dedi.

Medical Park Samsun Hastanesinden Psikolog Mustafa Güral, KPSS ‘ye girecek olan adayların sınav stresini azaltmak ile ilgili önerilerde bulundu. Sınavların özellikle kaygı yapıcı bir durum olduğunu belirten Güral, “Sınav öncesi ve sınav esnasında hissedilen kaygı, sınavı önemsediğiniz için yaşanılan olası bir durumdur. Motivasyonun artmasına neden olur. Evrimsel psikoloji açısından bakıldığında kaygı duymaya yatkın olarak yaratıldık. Bu duygu hayatımızla ve hedeflerimizle uyumlu çalışır. Asıl mesele aşırı kaygıdır. Bu da gerçek dışı algılardan ve düşüncelerden ürer. Bunları fark ederseniz doğal olarak kaygı ile baş etmeye başlarsınız. Pozitif sınav senaryonuzu yazıp her gün sınav saatinde, sınav tarihine kadar hayal edin. Bir filmi izlercesine izleyin. Beynin hayal ile gerçeği ayırt edemediği bir yanı var, onu yaşantısal olarak pozitife yönlendirebilmek mümkündür. Pozitif sınav senaryonuz gerçekçi olsun! Örneğin, sınavda zorlandığınızı düşünün; ancak bu zorlanmayı çözümleyebildiğiniz bir kaynağınızla birlikte hayal edin. Elinizden geleni yaptığınızı koşulsuz kabul edin, pişmanlık duymanın şimdiye bir yararı olmadığını hatırlayın. ‘Size’ ve ‘şimdi’ ye fayda getirecek tercihleriniz en doğru seçimlerinizdir. Asıl sınavın hayatın ta kendisi olduğunu hatırlayın. Sorumluluk alan, değerlere sahip olan, erdemli bireylerin, bir saate sıkışmış bir sınavdan elde edecekleri kazanımlardan daha fazlasına sahip olduğunu unutmayın” diye konuştu.

SAMSUN/İHA

18-07/20/2-1532072098.jpg

KPSS GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturum (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve ikinci oturum (hukuk, iktisat, maliye) ile 29 Temmuz'daki üçüncü oturum (işletme, muhasebe, istatistik) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. 

KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturumuna girecek adaylar 28 Temmuz'da saat 10.00’dan sonra, ikinci oturuma girecek adaylar 14.30'dan sonra, 29 Temmuz'daki üçüncü oturuma girecek adaylar ise saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ANKARA/AA

29 Temmuz  pazar günü KPSS Lisans Sınavı yapılacak. Haberimizde   KPSS Lisans Sınavı örnek sorularını ve 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sına hakkındaki son dakika bilgilerini bulabilirsiniz. Pazar günü KPSS 3. oturumda işletme, muhasebe ve istatistik alanlarında sorular sorulacak. İşte 3. oturum sınavına girecek olan adaylar için örnek sorular...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN