2018 KPSS Genel kültür genel yetenek sınavı | KPSS lisans sınav tarihi

2018 KPSS Genel kültür genel yetenek sınavı | KPSS lisans sınav tarihi

2018 KPSS Genel kültür genel yetenek sınavı tarihi belli oldu. KPSS lisans sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki binlerce memur adayının merakla beklediği 2018 ( Kamu Personeli Seçme Sınavı) KPSS lisans sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte konuya dair tüm ayrıntılar...

Haberimizde memur adaylarının merak ettiği 2018 KPSS Genel kültür genel yetenek sınavı tarihi ve KPSS lisans sınav hakkında ÖSYM tarafından yapılan en son açıklamaları bulabilirsiniz. Sınava günler kala 2018 KPSS lisans sınavı ne zaman düzenlenecek? sorusu gündemde. 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz. 

2018 KPSS lisans sınavı tüm memur adayları tarafından merajk ediliyor. KPSS genel kültür genel yetenek sınavı, KPSS alan bilgi sınavı ve KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavlarının düzenleneceği tarihler ve ayrıntılar belli oldu. ÖSYM KPSS sınavları ile ilgili resmi bir açıklama yayınladı. 2018 KPSS sınav başvuru süresini kaçırmak istemeyen memur adayları gözünü şimdiden 2018 KPSS sınavına çevirdi. 

2018 KPSS genel kültür genel yetenek sınav ı 22 Temmuz pazar günü yapılacak. 

KPSS SINAV TARİHLERİ

1- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2- KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz'da yapılacak. Sonuçlar 31 ağustos'ta yayımlanacak. 

3- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücretleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.  Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. 

KPSS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM, 22 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan KPSS sınavına ait sınav giriş belgelerini henüz adayların erişimine açmadı.  KPSS giriş yerleri, ÖSYM tarafından genellikle sınavdan son 1 hafta önce yayınlanmaktadır. 

22 TEMMUZ'DA YAPILACAK KPSS SINAVINA REKOR KATILIM 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2018-KPSS lisans sınavı, çoklu oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek.

1 MİLYONU AŞKIN ADAY KATILACAK

KPSS-Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı 22 Temmuz 2018 sabah oturumunda yapılacak. 81 ilde yapılacak sınava 1 milyon 234 bin 617 aday katılacak.

Aynı gün öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri oturumuna ise 440 bin 324 aday katılacak.

18-07/20/2-1532071691.jpg

 KPSS GİRİŞ BELGESİ ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturum (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve ikinci oturum (hukuk, iktisat, maliye) ile 29 Temmuz'daki üçüncü oturum (işletme, muhasebe, istatistik) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. 

KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturumuna girecek adaylar 28 Temmuz'da saat 10.00’dan sonra, ikinci oturuma girecek adaylar 14.30'dan sonra, 29 Temmuz'daki üçüncü oturuma girecek adaylar ise saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN