28 Temmuz KPSS Lisans Sınavı | 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) soru örnekleri

28 Temmuz KPSS Lisans Sınavı | 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) soru örnekleri

28 Temmuz cumartesi günü KPSS Lisans Sınavı yapılacak. Memur adayı olmak için binlerce kişi 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavında ter dökecek. 28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavlarının birinci oturumunda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ve ikinci oturumda ise hukuk, iktisat, maliye alanlarında sorular sorulacak. İşte sınava girecekler için 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) soru örnekleri...

28 Temmuz KPSS Lisans Sınavı için geri sayım başladı. Kamu Kurumlarında memur olmak isteyenler 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavına 28 Temmuz cumartesi günü girecekler.  Yüzbinlerce memur adayının gireceği sınav 2 oturum şeklinde düzenlenecek. Sabah saatlerinde düzenlenecek olan birinci oturumunda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ve ikinci oturumda ise hukuk, iktisat, maliye alanlarında sorular sorulacak. Haberimizde 28 Temmuz cumartesi günü yapılacak olan KPSS lisans sınavı hakkında ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamalarını ve 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavında neler sorulduğunu bulabilir sorular hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 

 

18-07/13/kpss-sinavi.jpg

1 MİLYONU AŞKIN ADAY KATILACAK

KPSS-Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı 22 Temmuz 2018 sabah oturumunda yapılacak. 81 ilde yapılacak sınava 1 milyon 234 bin 617 aday katılacak.

Aynı gün öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri oturumuna ise 440 bin 324 aday katılacak.

2018-KPSS Alan Bilgisi sınavı üç oturumda gerçekleştirilecek. 28 Temmuz'daki sabah oturumuna 67 bin 826 aday, aynı gün öğleden sonra oturumuna 92 bin 36 aday katılacak. 29 Temmuz sabah gerçekleştirilecek üçüncü alan bilgisi oturumuna ise 83 bin 218 aday girecek.

5 Ağustos'ta düzenlenecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) ise 306 bin 242 aday başvuru yaptı

KPSS SINAV SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN 

KPSS SINAV TARİHLERİ

1- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2- KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz'da yapılacak. Sonuçlar 31 ağustos'ta yayımlanacak. 

3- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

18-07/20/kpssye-gireceklere-psikolog-tavsiyeleri-1532072292.jpg

KPSS GİRİŞ BELGESİ ALMA 

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek. 

KPSS alan bilgisi sınavları birinci oturumuna girecek adaylar 28 Temmuz'da saat 10.00’dan sonra, ikinci oturuma girecek adaylar 14.30'dan sonra, 29 Temmuz'daki üçüncü oturuma girecek adaylar ise saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ANKARA/AA

18-07/20/50-kpss-puaniyla-lise-mezunu-memur-alimi-1532072343.jpg

 

SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

 

28 Temmuz cumartesi günü  KPSS Lisans Sınavı yapılacak. Memur adayı olmak için binlerce kişi  2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavında ter dökecek.  28 Temmuz'daki KPSS alan bilgisi sınavlarının birinci oturumunda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ve ikinci oturumda ise hukuk, iktisat, maliye alanlarında sorular sorulacak.  İşte sınava girecekler için 2018 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) soru örnekleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN