KPSS puan hesaplama robotu ile puan hesaplama | 2018 KPSS kaç net kaç puan eder?

KPSS puan hesaplama robotu ile puan hesaplama | 2018 KPSS kaç net kaç puan eder?

Haberimizde KPSS puan hesaplama robotu ile puan hesaplama nasıl yapılır diye merak eden adaylar için puan hesaplama robotunu bulabilirsiniz. Ayrıca 2018 KPSS kaç net kaç puan eder? sorusunun ayrıntıları da haber detayda...

KPSS puan hesaplama robotu ile puan hesaplaması yapmak için link haberimizde. Ayrıca 2018 KPSS kaç net kaç puan eder? sorusunun detaylarınıda bu hafta sonu KPSS'ye giren adaylar için derledik. 

KPSS puan hesaplama robotunu ve puan hesaplama işleminin nasıl yapılacağını aşağıdaki linke tıklayarak yapabilirsiniz. 22 Temmuz KPSS Gemel Kültür Genel Yetenek sınavı oturumu sona yapıldı. Sınava giren ve memur olma hayali kuran memur adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı'da KPSS kaç net kaç puan eder merak ediyor. Haberimizdeki linke tıklayarak 2018 KPSS puan hesaplama robotu ile puanınızı öğrenebilirsiniz. 

2018 KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

KPSS 2016 Ortaöğretim sınavı puan hesaplama robotu yayında, Milyonlarca aday puan hesaplamak istiyor. KPSS 2016 puan hesaplama işlemi şu şekide yapılmaktadır. KPSS Puanı= 0,5 x Genel Yetenek ve Genel Kültür net sayısı + 40 ile topla daha sonra + - 5 puan farkı oluşabileceğini unutmayınız.

PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ...

KPSS NET SAYISI 75 OLAN ADAY KAÇ PUAN ALIR?

0,5x75+40= 77,5 -+5 olabilir. Sınavın Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır, buda alınan puana etki etmektedir.

2018 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 puan olarak hesaplanıyor. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

2018 KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. 

30 [ 2 (ASP – X ) – S]
KPSS Puanı = 70 + ------------------------
[2 ( B – X )] – S

KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN EDER?

KPSS LİSANS P3 PUANI HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

55 NET  70 PUAN

62 NET 75 PUAN

72 NET 80 PUAN

84 NET 85 PUAN

91 NET 90 PUAN

18-07/22/dgs.jpg

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarın yapılacak KPSS'nin ardından, sınavın soruları ve cevap anahtarı 2 gün içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak.

KPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz Pazar günü düzenlen KPSS sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi internet sayfası https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz.

18-07/22/6.jpg

TEKİRDAĞ'DA KPSS HEYECANI

Lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) Tekirdağ’da da yoğun katılım oldu. Adaylar sınavda ter dökerken, kimisi kardeşiyle, kimisi ise çocuklarıyla birlikte sınavdan çıkacak yakınlarını bekledi. Bazı aileler ise dua okuyarak çocuklarını bekledi. Sınav için uzun süredir ders çalışan adayların bazıları ise sınav alanına koşarak geldi. Kimi adaylar sınavın yapılacağı okullara son anda yetişti. Sınava girecekler üzerilerinde bulunan bozuk para gibi eşyaları kapıda bıraktı.

KPSS KOŞUSU

Memur adaylarının katıldığı 2018 KPSS sınavına girecek adaylar saatler öncesinden, aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara geldi.

Öğrenciler sınava 1 saat kala güvenlik kontrolünden geçirilerek salonlara alındı. 

Kalem, peçete, cüzdan, saat, kolye ve küpe gibi eşyalar ise içeri alınmadı.

Bazı adayların ise sınavın başlamasına dakikalar kala koşarak okullara geldikleri görüldü.

KONYA/DHA

18-07/20/50-kpss-puaniyla-lise-mezunu-memur-alimi-1532080723.jpg

KPSS SORULARINI SIZDIRANLARA HAPİS CEZASI

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 2 ayrı davada 2 sanık, "FETÖ üyesi olmak" suçundan da 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin 2 ayrı davada 2 sanığa "FETÖ üyesi olmak" suçundan da 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, sanıklar Filiz Y. ve İsmail Kurban K. ile avukatları katıldı.

Üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, FETÖ ile iltisaklarının olmadığını ve KPSS sorularını sınavdan önce elde etmediklerini öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Haberimizde KPSS puan hesaplama robotu ile puan hesaplama nasıl yapılır diye merak eden adaylar için puan hesaplama robotunu bulabilirsiniz. Ayrıca 2018 KPSS kaç net kaç puan eder? sorusunun ayrıntıları da haber detayda... 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN