Rum Sındığı savaş nedir? Atatürk'ün adını koyduğu Rum Sındığı Savaşı KPSS'de soru oldu? | 22 Temmmuz

Rum Sındığı savaş nedir? Atatürk'ün adını koyduğu Rum Sındığı Savaşı KPSS'de soru oldu? | 22 Temmmuz

KPSS'de Atatürk'ın Rum Sandığı savaşı adını verdiği savaş soru oldu. Peki Rum Sındığı Savaşı nedir? Ne zaman oldu? Atatürk'ün neden Rum Sındığı Savaşı adını verdi? Detaylar haberimizde...

22 Temmuz KPS'de  Mustafa Kemal Atatürk'ün Rum Sındığı savaşı adını verdiği savaş soruldu. Adaylar Mustafa Kemal Atatürkün Rum Sındığı Savaşı olarak nitelendirdiği savaş hangisidir? sorusu karşısında şaşırdı. İşte Atatürk'ün Rum Sındığı adını verdiği savaşın tarihteki adı ve Rum Sındığı Savaşı'nın ayrıntıları...

Atatürk Başkomutanlık Meydan Savaşı'na Rum Sındığı adını uygun görmüştür. Rum Sındığı Savaşı Atatürk ün, İsmet İnönü tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılan savaşa layık gördüğü isimdir. 

Mustafa Kemal Atatürk Sırp Sındığı Savaşı'na gönderme yapmıştır. Atatürk aslında Afyon ovalarında şahlanan ordunun Sırp Sındığı Savaşında şahlanan ordu ile aynı ordu oldğunada güzel bir gönderme yapmıştır.

18-07/22/dgs.jpg

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarın yapılacak KPSS'nin ardından, sınavın soruları ve cevap anahtarı 2 gün içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak.

KPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz Pazar günü düzenlen KPSS sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi internet sayfası https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz.

18-07/22/dgs-1532251631.jpg

2018 KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

KPSS 2016 Ortaöğretim sınavı puan hesaplama robotu yayında, Milyonlarca aday puan hesaplamak istiyor. KPSS 2016 puan hesaplama işlemi şu şekide yapılmaktadır. KPSS Puanı= 0,5 x Genel Yetenek ve Genel Kültür net sayısı + 40 ile topla daha sonra + - 5 puan farkı oluşabileceğini unutmayınız.

PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ...

KPSS NET SAYISI 75 OLAN ADAY KAÇ PUAN ALIR?

0,5x75+40= 77,5 -+5 olabilir. Sınavın Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır, buda alınan puana etki etmektedir.

2018 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 puan olarak hesaplanıyor. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

2018 KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. 

30 [ 2 (ASP – X ) – S]
KPSS Puanı = 70 + ------------------------
[2 ( B – X )] – S

KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN EDER?

KPSS LİSANS P3 PUANI HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

55 NET  70 PUAN

62 NET 75 PUAN

72 NET 80 PUAN

84 NET 85 PUAN

91 NET 90 PUAN

KPSS'de Atatürk'ın Rum Sandığı savaşı adını verdiği savaş soru oldu. Peki Rum Sındığı Savaşı nedir? Ne zaman oldu? Atatürk'ün neden Rum Sındığı Savaşı adını verdi? Detaylar haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN