UNESCO'da kabul edilen etkinlik nedir? KPSS'de Hıdrallez soru oldu? 22 Temmuz KPSS sorusu

UNESCO'da kabul edilen etkinlik nedir? KPSS'de Hıdrallez soru oldu? 22 Temmuz KPSS sorusu

UNESCO'da kabul edilen etkinlik nedir? 22 Temmuz'da yapılan sınavda KPSS sorusu oldu. İşte KPSS'de soru olan Hıdrallez etkinlikleri hakkındaki detaylar...

UNESCO'da kabul edilen etkinlik nedir? sorusu KPSS genel yetenek genel kültür sınavında soruldu.  22 Temmuz KPSS sorusu memur adaylarını şaşırttı. KPSS'de sorulan Hıdrallez soru hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

 

HIDRELLEZ UNESCO'DA

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez Şenlikleri, UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne girdi.

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez Şenlikleri, her yıl 6 Mayıs günü Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nde yakılan dev şenlik ateşiyle kutlanıyor. Türkiye ile Makedonya'nın birlikte hazırlayıp, 2016 yılında UNESCO'ya sunduğu, 'Bahar Kutlaması: Hıdırellez' çok uluslu ortak dosyası, Güney Kore'nin Jeju Adası'nda gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması 12'inci Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda değerlendirildi ve UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedildi.

UNESCO LİSTESİNE GİREN HIDRELLEZ İÇİN TIKLAYIN

18-07/22/dgs.jpg

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarın yapılacak KPSS'nin ardından, sınavın soruları ve cevap anahtarı 2 gün içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak.

KPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz Pazar günü düzenlen KPSS sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi internet sayfası https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN