İzmir'de Uluslararası Turan Film Festivali başladı

İzmir'de Uluslararası Turan Film Festivali başladı

Ege Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen "Kızılelma" temalı Uluslararası Turan Film Festivali, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulamak üzere bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin açılış törenine sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Sinan Akçıl da renk kattı. Törende, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'e "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle düzenlenen "Kızılelma" temalı Uluslararası Turan Film Festivali, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulamak üzere bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin açılış törenine sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Sinan Akçıl da renk kattı. Törende, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'e "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi.

Koçyiğit, yaptığı konuşmada İzmir'de 1963 yılında çekilen "Susuz Yaz" filminde rol aldığını ve filmin Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ödül aldığını hatırlatarak, bu nedenle kenti çok sevdiğini ifade etti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Koçyiğit, "Uluslararası Turan Film Festivali inşallah sonsuza kadar devam edecek. Çünkü Türk topluluklarını bir araya getiren, birlikte iletişimimizi güçlendiren bir festival olacağına inanıyorum. Sizler de iletişim fakültesinin talebeleri olarak yarın öbür gün belki akademik kariyer yapacaksınız, belki içinizden aktörler çıkacak, yönetmenler çıkacak. Kim bilir ne başarılı gençler olarak göğsümüzü kabartacaksınız. Sizleri o zaman sizin beni alkışladığınız gibi ben de yürekten alkışlayacağım. Hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Törende ayrıca, öğrencilerle sohbet eden Sinan Akçıl, sahnede sevilen şarkılarını seslendirdi.

77 ülkeden bin 55 filmin başvurduğu festival kapsamında film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Festival, yarın ödüllerin verilmesiyle sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN