KPSS'de kaç öğretmen atanacak?

KPSS'de kaç öğretmen atanacak?

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atamalar Ağustos'taki KPSS'den sonra yapılacak. Öğretmen atamaları 47 bin kişinin hayalini gerçekleştirecek.

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 2015 Öğretmen atamaları Ağustos ayından gerçekleşecek. 2015 Ağustos ayında KPSS'de kaç öğretmen atanacağı belli oldu. 2015 Ağustos'ta 47 bin öğretmen ataması yapılacağı kesin olarak duyuruldu.

Öğretmenlere müjde! Ağustos'ta 47 bin atama yapılacak

3 Mart 2015'te Bakanları Kurulu tarafından çıkartılan 2015 Öğretmen Atamaları ile ilgili yasa tasarı hazırlandı. Mecliste sunulan tasarıya göre, 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edildi. Fakat atamalar ile ihdas kadrolarının farklı olduğu belirtilerek, atamaların ihtiyaça göre yapılacağı belirtilmiş ardından atama sayısının 35 bin olabileceği duyurulmuştu. Yapılan tartışmaların ardından Milli Eğitim Bakan'ından bir açıklama geldi. Meclisten çıkan yasayla 2015 yılı içinde MEB'e 47 bin kadro kullanabilme yetkisinin verildiğini söyleyen Avcı, bu kadrolar için Maliye Bakanlığınca bütçe imkanları ve bütçe dengelerinin gözetildiğini belirterek, 47 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Ağustos'tan önce atama yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesin merakla beklediği atama sayısını 10 gün önce Kırıkkale'de açıkladı. Erdoğan atanamayan öğretmenlere Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacağını belirtti.
Erdoğan, "Öğretmen atamaları dediniz. Ben söyleyeyim, Milli Eğitim Bakanımı hemen aradım sordum. 2015 için 47 bin kadro ayrıldı ve Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu Ağustos ayında ihtiyaca göre bu 47 bin atama yapılacak. Sizlere şu anda duyurmuş olayım. Ağustostan önce böyle bir atama yok bunu da bilmiş olun" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN