‘Kripto yüzbaşı’ya askerli karşılama

‘Kripto yüzbaşı’ya askerli karşılama

Hakkındaki yakalama kararından sonra lüks yatıyla gittiği Kıbrıs Rum Kesimi’ne sığınan kripto Yüzbaşı Karaman’ın Yunan askerlerince karşılandığı ortaya çıktı. İz bırakmak istemeyen Karaman, yatın radar seyir sistemini de açmadı

F ETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve eşiyle kaçtığı Kıbrıs Rum Kesimi’ne sığınma talebinde bulunan Deniz Yüzbaşı Kadir Karaman’ı Yunan askerlerinin karşıladığı belirlendi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gölcük ve Foça Deniz Üs Komutanlığında da çalışan Karaman, bir süre önce Mersin’deki TCG İskenderun gemisinde görevlendirildi. FETÖ’nün sözde mahrem abileriyle 2010’dan 15 Temmuz 2016’ya kadar ankesörlü telefonlardan sık ve kısa görüşmeler yaptığı tespit edilen Karaman’ın bu kişilerle darbe girişimi sonrası da yüz yüze görüştüğü tespit edildi. Kazakistan uyruklu ‘Nina’ isimli eşiyle evlenmeden önce ‘yabancıyla evleneceği’ni Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bildirmesi gerekirken saklayan Karaman’ın, Kıbrıs Rum Kesimi’ne giderken, 10.5 buçuk metrelik ‘Sanchez’adlı lüks yatındaki Türk bayrağını indirerek Kazakistan bayrağıyla Larnaka Limanı’na yanaştığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Karaman’ın, Kıbrıs Rum Kesimi’ne giriş yaptığı sırada darbeci askerleri Türkiye’ye iade etmeyen Yunantan askerlerince karşılandığı öğrenildi. Bir başka iddiaya göre ise Rum Kesimi istihbaratına konuşan Karaman’a özel ev tutulduğu ve VIP şartlarda ağırlandığı belirtiliyor. Yaşanan gelişmelere rağmen AB üyesi olan Kıbrıs Rum Kesimi’nden Karaman’ın durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bu arada kripto yüzbaşının kendisini gizlemek için içki içmekten çekinmediği öğrenildi. Karaman’ın liman çıkış kaydı bulunmadığı, radar seyir sistemini çalıştırmadığı ve teknesine Kazak bayrağı taktığı öğrenildi. Karaman siyasi sığınma talep ederken, kendisiyle ilgili Türkiye’deki tüm bilgileri, fotoğrafları da silerek gittiği kaydedildi. Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Karaman’ın ifarıyla ilgili başlatılan soruşturma titizlikle devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN