KYK öğrenci yurt başvuru işlemleri | E-Devlet üzerinden KYK başvuru işlemleri ve öğrenci yurtları

KYK öğrenci yurt başvuru işlemleri | E-Devlet üzerinden KYK başvuru işlemleri ve öğrenci yurtları

KYK öğrenci yurt başvuru işlemleri bu gün başlıyor. E-Devlet üzerinden KYK başvuru işlemleri ve öğrenci yurtları ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra aranmaya başlandı. KYK başvuruları hakkında merak ettiklerinizi grafiklerle haberimizde bulabilirsiniz.

KYK öğrenci yurt başvuru işlemleri 3 eylül pazartesi günü itibarı ile başladı. Bir üniversitede eğitim görme hakkı kazanan öğrenci adayları şimdi de E-Devlet üzerinden KYK başvuru işlemleri ve öğrenci yurtlarını sorgulamaya başladı. Haberimizde Öğrenci yurt başvuruları hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca yurt genelindeki KYK öğrenci yurtlarının telefonlarını ve adres bilgileriniz de bulabilirsiniz. 

E-Devlet üzerinden KYK başvuru işlemleri hakkında öğrenci adayları pek çok şeyi merak ediyor.  KYK resmi internet sitesinden öğrenci yurtlarının bilgilerinde de ulaşabilirsiniz. Aşama aşama KYK öğrenci yurt başvuru işlemlerini grafiklerle haberimizde bulabilirsiniz. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre üniversite kayıtları ve yurt başvuruları başladı. Yüz binlere öğrencinin eğitim amaçlı yaşayacağı göçte, barınma imkanı KYK yurtları aracılığıyla sağlanabilecek.

Üniversiteye yerleşen 710 bin öğrencinin yarısından fazlası tarafından değerlendirilecek olan KYK yurt başvurusu, internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. E-Devlet üzerinden birkaç işlemle tamamlanacak olan başvuruların ardından öğrenciler, okullarına en yakın yurtlara yerleştirilmeye çalışılacak. E-Devlet üzerinden alınabilecek olan KYK yurt başvurusu için süreç, 3 Eylül itibariyle başlıyor. 

18-09/03/renci-yurtlari.jpg

E-DEVLET YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan bilgilere göre KYK yurt başvuruları 3 Eylül Pazartesi günü alınmaya başlanacak. 10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci, E-Devlet üzerinden sürdürülecek. E-Devlet üzerinden alınacak olan yurt başvuru aşamalarında herhangi bir problem yaşanması halinde, 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunulabilecek.

Yurt başvurusu için öncelikle e-Devlet Kapısına giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra “Yurt Kayıt İşlemler” hizmetini, E-Devlet içerisindeki arama çubuğu vasıtasıyla bulunuz. Ya da aşağıdaki linke tıklayınız.

YURT KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hizmeti ilk açtığınızda aşağıda örnekleri verilen hata mesajları ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda işleminize devam etmeniz mümkün olmamaktadır..

18-09/03/kyk-basvuru-ekrani.jpeg

1) Kayıt Bilgilendirme

Hizmete ilk girdiğinizde eğer kayıt yapabiliyor durumda iseniz bu kayıt formunu görüntüleyeceksiniz. Öğrenci Bilgileri ve Yurt Bilgilerinizi kontrol ederek Taahhütnameyi okuyup onayladığınızda “Kayıt Yap” düğmesine basarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

18-09/03/kyk-basvurulari.jpeg

Bilgilerinizde eksiklik veya yanlışlık varsa işleme devam etmeyiniz.

2) İşlem Sonucu

Eğer kaydınız başarıyla tamamlanmışsa aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Artık işleminiz tamamlanmış demektir. Şimdi tarayıcınızı kapatabilir, farklı hizmetlerden faydalanabilir veya farklı web sitelerine gidebilirsiniz.

18-09/03/kyk-basvuru.jpeg

Eğer yurt kayıt işleminiz gerçekleşmediyse aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Bu durumda işleminiz tamamlanmamış demektir. Daha sonra tekrar deneme yapabilirsiniz.

18-09/03/kyk-2018-basvuru.jpeg

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLAMA TARİHİ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor, sorusunun cevabını verdi. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, üniversite kayıtları 3 Eylül’de başladığını açıkladı. Aynı gün yurt başvurularının başlayacağını söyledi. Yurt başvuruları, KYK’nın resmi web sitesinde yapılacak.

İL İL KYK TURTLARININ TELEFON NUMARALARI VE ADRES BİLGİLERİ

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

YURT KAYITLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN