2018 KYK yurt kayıtlarında nelere dikkat edilmeli? KYK yurt ücretleri ne kadar?

2018 KYK yurt kayıtlarında nelere dikkat edilmeli?  KYK yurt ücretleri ne kadar?

2018 KYK yurt kayıtları başvuruları 3 Eylül pazartesi günü itibarı ile başladı. Öğrenci yurt başvurularında nelere dikkat edilmeli? başlama tarihi ne zaman? KYK yurt ücretleri ne kadar? sorularının ayrıntılı cevabı yazımızda. 31 Ağustos cuma günü ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversitede eğitim hakkı kazanan öğrenci adayları şimdi de 2018 KYK yurt kayıtlarını merak ediyor. Öğrenci adayları için KYK yurt ücretleri de önemli. İşte 2018 - 2019 eğitim öğretim döneminde bir üniversitede eğitim görme hakkı elde eden öğrenci adaylarının merak ettiği KYK yurtları hakkındaki en doğru ve güncel açıklamalar...

 KYK yurt ücretleri ne kadar?  2018 KYK yurt kayıtlarında nelere dikkat edilmeli?  soruları YSK tercih sonuçlarından sonra öğrencilerin gündeminde. Sonuçları öğrenen öğrenciler ve velileri bir taraftan kiralık evler bakarken bir yandan da KYK yurtlarının kayıt tarihini ve ücretlerini merak ediyorlar. İşte KYK yurt başvurularının başlama tarihi ve yurt ücretleri....

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2018 Üniversite için KYK yurt ve burs kayıtları başlama tarihi belli oldu. Kiralık ev bakan öğrenciler kadar bir KYK yurduna yerleşmek isteyen öğrencilerde var. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu KYK yurt başvuru tarihinin 3 Eylül pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Ayrıca Aksu açıklamasında KYK yurt ücretleri ne kadar sorusuna da açıklık getirdi. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında, öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek bu kapsamda 670 bin kapasiteye ulaştıklarını ve 200 bin atak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerinin de devam ettiğini vurguladı.

İL İL KYK TURTLARININ TELEFON NUMARALARI VE ADRES BİLGİLERİ

"Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak.

18-09/03/renci-yurtlari.jpg

E-DEVLET YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan bilgilere göre KYK yurt başvuruları 3 Eylül Pazartesi günü alınmaya başlanacak. 10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci, E-Devlet üzerinden sürdürülecek. E-Devlet üzerinden alınacak olan yurt başvuru aşamalarında herhangi bir problem yaşanması halinde, 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunulabilecek.

Yurt başvurusu için öncelikle e-Devlet Kapısına giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra “Yurt Kayıt İşlemler” hizmetini, E-Devlet içerisindeki arama çubuğu vasıtasıyla bulunuz. Ya da aşağıdaki linke tıklayınız.

YURT KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hizmeti ilk açtığınızda aşağıda örnekleri verilen hata mesajları ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda işleminize devam etmeniz mümkün olmamaktadır..

18-09/03/kyk-basvuru-ekrani.jpeg

1) Kayıt Bilgilendirme

Hizmete ilk girdiğinizde eğer kayıt yapabiliyor durumda iseniz bu kayıt formunu görüntüleyeceksiniz. Öğrenci Bilgileri ve Yurt Bilgilerinizi kontrol ederek Taahhütnameyi okuyup onayladığınızda “Kayıt Yap” düğmesine basarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

18-09/03/kyk-basvurulari.jpeg

Bilgilerinizde eksiklik veya yanlışlık varsa işleme devam etmeyiniz.

2) İşlem Sonucu

Eğer kaydınız başarıyla tamamlanmışsa aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Artık işleminiz tamamlanmış demektir. Şimdi tarayıcınızı kapatabilir, farklı hizmetlerden faydalanabilir veya farklı web sitelerine gidebilirsiniz.

18-09/03/kyk-basvuru.jpeg

Eğer yurt kayıt işleminiz gerçekleşmediyse aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Bu durumda işleminiz tamamlanmamış demektir. Daha sonra tekrar deneme yapabilirsiniz.

18-09/03/kyk-2018-basvuru.jpeg

18-08/31/kyk-yurt-ucretleri-ne-kadar.jpg

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

YURT KAYITLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

2018 KYK yurt kayıtları başvuruları 3 Eylül pazartesi günü itibarı ile başladı. Öğrenci yurt başvurularında nelere dikkat edilmeli?  başlama tarihi ne zaman?  KYK yurt ücretleri ne kadar? sorularının ayrıntılı cevabı yazımızda. 31 Ağustos cuma günü ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversitede eğitim hakkı kazanan öğrenci adayları şimdi de 2018 KYK yurt kayıtlarını merak ediyor. Öğrenci adayları için KYK yurt ücretleri de önemli. İşte 2018 - 2019 eğitim öğretim döneminde bir üniversitede eğitim görme hakkı elde eden öğrenci adaylarının merak ettiği KYK yurtları hakkındaki en doğru ve güncel açıklamalar...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN