2018 E devlet KYK burs başvurusu | KYK burs ve kredi başvurularında nelere dikkat edilmeli?

2018 E devlet KYK burs başvurusu | KYK burs ve kredi başvurularında nelere dikkat edilmeli?

Haberimizde '2018 yılı için E Devlet KYK burs başvurusu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları ve KYK burs ve kredi başvurularında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bulabilirsiniz. Öğrenci yurt başvuruları da bu gün başlıyor. Ayrıca KYK burs ücretlerinin ne kadar olduğunu ve KYK burslarının ne zaman yatırıldığını da merak eden üniversite adayları için araştırdık. İşte KYK burs ve kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar..

2018 KYK burs başvurusu ve öğrenci yurt başvuruları bu gün başlıyor. Haberimizde hem yurt başvuruları hakkında merak ettiklerinizi hem de 'KYK burs ve kredi başvurularında nelere dikkat edilmeli? KYK burs ücreti ne kadar? Burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılıyor?' sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtı yaptıracak olan öğrenci adayları 2018 KYK burs ve kredileri hakkında arayışa girdiler. Milyonlarca öğrenci adayının merak ettiği KYK burs başvuruları ve öğrenci yurtları hakkındaki tüm merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. İşte KYK burs ve kredi başvurularının başlama zamanı ve burs ücreti miktarları...

Bir üniversitede öğrenim görme hakkı edinen öğrenci adayları hem üniversite kayıtlarını araştırıyor hem de 2018 KYK burs başvurusunu sorguluyor. KYK burs ücreti ne kadar? 2018 KYK bursları ne zaman yatırılıyor? soruları 
üniversitelerin açılmasına çok kısa bir süre kala öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Bu gün KYK öğrenci yurt başvuruları başladı. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde erişime açılacak olan KYK burs ve kredi başvurusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul değerlendirilecek. İşte KYK burs ve kredi başvuruları hakkındaki her şey...

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK yurt başvurularıyla ilgili sorulara yanıt Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu’dan geldi. Yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini ifade edenAksu, öğrencilere en iyi hizmetin verilebilmesi için 7 gün 24 saat mesai yapıldığını anlattı. Öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını vurgulayan Aksu, "Geldiğimiz noktada 670 bin kapasiteye ulaştık. Fakat 200 bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor." dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

"Yurtlarımız, öğrencilerimizin eğitimine göre kurgulanıyor"

"Biz sadece bir yatakhane ve yemekhane hizmeti sunmuyoruz." diyen Sinan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğrencimizin burada sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ikinci bir okul olarak dizayn ettiğimiz yurtlarda canı hiçbir şekilde sıkılmadan, diğer ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir barınma imkânı sunuyoruz. Hizmet etmek bizim için bir mutluluk. Üniversitelerle ve devlet kurumlarıyla ortak çalışmalarımız devam edecek. Yurt konusunda, Türkiye'de yurda girmek için tek bir öğrenci kalmayıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek isterim. İnşaatı ve projesi devam eden yurtlarımız bittiğinde Türkiye'de yurt problemi ortadan kalkacak. Bu da kısa zamanda sonuçlanacak. 670 bin yatak kapasitesiyle dünyada sayılıyızdır. Çoğu yerde yoktur."

18-08/31/kyk-burslari.jpg

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

YURT KAYITLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

KYK BUR VE KREDİ ŞARTLARI DEĞİŞTİ

31 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğine göre; öğrenim kredisi şartlarında değişiklik yapıldığı açıklandı. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğine göre öğrenim kredisi şartları 2018 yılı için değiştirildi. 

Yayımlanan yönetmelik metni içerisinde ise;

"MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir. Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır. Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür." ifadeleri yer aldı.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra merak edilmeye başlandı. Bakanlıktan burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 2018 KYK burs başvurularının tarihi açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. 

18-08/31/kyk-burs-ve-kredi-basvurulari.jpg

2018 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bir üniversitede eğitim görme hakkı kazanan üniversite öğrenci adayları KYK burs ücretlerinin miktarını da merak ediyor. Geçen yıl yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri 2018 YILINDA 470 TL KYK burs/kredi ödemesi aldı. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi aldı. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı. Yeni dönemde zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

400 BİN ÖĞRENCİNİN YURT BAŞVURUSU BEKLENİYOR

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, “Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor.

Haberimizde '2018 yılı için E Devlet KYK burs başvurusu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları ve KYK burs ve kredi başvurularında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bulabilirsiniz. Öğrenci yurt başvuruları da bu gün başlıyor. Ayrıca KYK burs ücretlerinin ne kadar olduğunu ve KYK burslarının ne zaman yatırıldığını da merak eden üniversite adayları için araştırdık. İşte KYK burs ve kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN