YURTKUR başvurusu nasıl yapılır? YURTKUR e-Devlet başvuru ekranı

YURTKUR başvurusu nasıl yapılır? YURTKUR e-Devlet başvuru ekranı

YURTKUR başvurusu nasıl yapılır? sorusu üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte sorgulanmaya başlandı. YURTKUR e-Devlet başvuru ekranı ve YURTKUR hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. 3 Eylül'de başlayan yurt başvuruları 10 Eylül saat 23.59’a kadar devam edecek. Türkiye genelinde öğrenci yurt başvuruları ise e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Haberimizde 'YURTKUR başvurusu nasıl yapılır?' sorusunun ayrıntılı yanıtını bulabilir  YURTKUR e-Devlet başvuru ekranından dikkat ederek başvurunuzu yapabilirsiniz. Öğrenci yurt başvurularında hatalı öğrenim bilgisiyle giriş yapanların başvuruları geçersiz sayılacak. İşte e-Devlet üzerinden YURTKUR ve KYK yurt ve burs başvurusu işlemleri...

31Ağustos cuma günü açıklanan YKS tercih sonuçlarından sonra KYK yurt ve burs başvuruları e-Devlet üzerinden YURTKUR başvuruları gerçekleştiriliyor. Üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenci adayları bir yandan da 3 -10 Eylül tarihleri arasında KYK yurt ve burs başvurularını yapacaklar. 

18-09/03/kyk-yurt-1535964612.jpg

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Öğrencilerin başvuruları "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine  göre değerlendirilecek.

2018 YILI İÇİN KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR? 

YURTKUR ve KYK yurt ve burs başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

KYK YURT KILAVUZUNA NASIL ULAŞABİLİRİM?

YURTKUR tarafından yayımlanan kılavuza ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KYK YURT KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

YURTKUR VE KYK YURT BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN? 

Başvurular 3-10 Eylül tarihlerinde alınacak ve başvurular 10 Eylül saat 23.59'da son bulacak.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERDEN O ÜCRET ALINMAYACAK

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulukararına göre, KYK tarafından  işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan  öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.

Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli  yazısı üzerine alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN