Lavrov’la ‘koridor’ görüşmesi

Lavrov’la ‘koridor’ görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Alanya’da Suriyeli muhaliflerle görüştü. ÖSO temsilcisinin de katıldığı görüşme doğrudan değil, Türkiye üzerinden gerçekleşti. Tek talep insani koridor açılması oldu. Lavrov’un kesin yanıt vermediği, görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

HİLAL ÖZTÜRK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un önceki gün gerçekleşen Türkiye ziyaretinde bir ilk yaşandı. Karar’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgelere göre, ÖSO’nun siyasi temsilcileri olarak bilinen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Lavrov’la Türkiye aracılığıyla görüştü. Muhaliflerin tek talebi Halep’in doğusundaki yaklaşık 300 bin insanın yaşam koridoru açılarak tahliye edilmesiydi. Türkiye SMDK’nın talebini insani yardım ulaştırılması ve tahliyeler için koridor açılması olarak Lavrov’a iletti. Ancak bu taleplerle ilgili henüz kesin bir cevap verilmedi. Görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Halep’te gıda ve sağlık ihtiyacının karşılanamaz hale gelmesi, yanlarında eşyalarıyla şehri terketmeye çalışan sivillerin bile bombardımanla vurulması yaşanan tabloyu daha da vahim bir hale getirdi. BM’nin çağrılarına rağmen Avrupa ülkeleri ve ABD’den somut bir adım gelmedi. Halep’teki insanların son umudu Lavrov’un Türkiye ziyareti sırasında insani yardım ve yaşam koridoru açılması için bir uzlaşma çıkmasıydı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşından muhalifleri dinlemesini istedi. Lavrov da bu talebi geri çevirmedi. Aynı masaya oturmadan ancak Türkiye üzerinden muhaliflerin taleplerini dinledi. Halep’in doğusunda yaşanan katliamı biran önce son bulması, bombalardan kurtulanların da açlık, susuzluk ve hastalık nedeniyle toplu halde ölmemesi için acil önlem alınması istendi. Lavrov’a durumun vehameti ve talepler iletildi. Lavrov da görüşmeyle ilgili Kremlin’i bilgilendireceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN