LGS yerleştirme sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? MEB e-İtiraz paneli...

LGS yerleştirme sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? MEB e-İtiraz paneli...

Bu gün açıklanan 'LGS yerleştirme sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?' sorusu sonuçlardan memnun olmayan ve bir yere yerleştirilemeyen veliler tarafından merak ediliyor. MEB e-İtiraz panelinden lise yerleştirmelerine itiraz yapılabilmektedir. İşte LGS yerleştirme sonuçlarına itiraz hakkındaki ayrıntılar...

LGS yerleştirme sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? Haberimizde MEB e-İtiraz panelini ve itirazı nasıl yapacağınızı ayrıntılarını bulabilirsiniz. TEOG'un ardından bu yıl ilk defa uygulanan "Liseye Geçiş Sistemi" sonuçları  geçen ay açıklanmış öğrenci adayları da 13 Temmuz'a kadar tercihlerini yapıp MEB'e bildirmişlerdi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar, diledikleri takdirde sonuçlara itiraz edebilecekler.

Milli eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sistemi'ni bu yıl ilk kez uyguladı. Ancak bugün açıklana yerleştirme sonuçları sonrasında bazı veliler öğrenciler memnun olurken bazıları istedikleri sonucu alamadıklarını düşünüyor. Bu gün açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre on binlerce öğrenci açıkta kaldı. Şimdi sonuçlara itiraz etmek isteyenler 

Her tercih dönemi öncesinde, adayların tercihler için doğru bir şekilde yönlendirilmesi önem taşıyor. Sınava gelen itirazlara bakılırsa, adayların yine bir tercih öncesi dönemde yeterince bilgilendirilmediği düşününebilir. Rehber öğretmenlerin yönlendirmeleri, tercih dönemi öncesinde son derece kritik olabilir. MEB tarafından hizmete sokulan e-İtiraz panelini kullanarak itiraz edebilecekler. İtirazlar için bir itiraz sistemi hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu sistemi LGS öncesinde duyurmuştu.

LGS SONUÇLARINA NASIL İTİRZ EDİLİR? 

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin itirazlarını MEB tarafından hazırlanan e-İtiraz paneli üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için itiraz panelinde yer alan "başvuru" kutucuğuna tıklayın. Ardından "adayın TC kimlik no" ve "adayın seri no" kutucuklarını doldurun. Üst kısımda yer alan güvenlik kodunu da girerek "giriş yap" kısmına tıklayın.

Giriş yaptıktan sonra itirazını detaylı bir şekilde yazabilir ve istediğiniz takdirde ek dosyalar ekleyip yetkililere iletebilirsiniz.

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLAINA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN 

18-07/30/lgs-sonuclari-1532949917.jpg

LGS TERCİH SONUÇLARINI NERELERDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

2018 LGS tercihleri ile yerleştirme yapılacak okullar ve kontenjanları http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı. 

2018 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN