Lice’de operasyonlar bitti, PKK’nın bombalı araç parkı ortaya çıktı

Lice’de operasyonlar bitti, PKK’nın bombalı araç parkı ortaya çıktı

Lice’de 10 gün süren operasyonlar noktalandı. PKK’ya büyük darbe vurulan operasyonlar kapsamında örgütün kullanmaya hazır olduğu 20 ton bomba ve 22 bombalı araç ele geçirildi, üst düzey isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucular da imha edildi.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Terör örgütü PKK’nın Türkiye sınırlarındaki Kandil’i, Lice kırsalındaki operasyon tamamlandı. Sert coğrafi şartları ve özellikle özel eğitimli ve keskin nişancı teröristler nedeniyle zorlu geçeceği öngörülen operasyon 10 günde sona erdi. İşte bilanço:

* Ankara ve Diyarbakır saldırılarında kullanılan bombalı araçların kaynağı ortaya çıkarıldı. Örgütün hem uyuşturucu hem de bomba zulası dağıtıldı. 20 ton patlamaya hazır amonyum nitrat, EYP’ler ile bombalı araç olarak kullanılmak için kaçırılan 22 araba ele geçirildi.

* 44 milyon kök Hint keneviri, 5 ton 344 kilogram toz ve 3 ton 44 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Kenevirlerden yaklaşık 878 ton esrar elde edilirken, piyasa değerinin 11 milyar lira olduğu belirtiliyor. Uyuşturucu ekili tarlalar da imha edildi.

* Örgütün Lice, Kulp ve Bingöl üçgenindeki Şenyayla bölgesinde bulunan 3 gezici terörist grubu çökertildi. Merasim Sokak ve Diyarbakır saldırılarını gerçekleştiren teröristler de dahil çok sayıda iyi eğitimli ve üst düzey terörist öldürüldü.

TAKTİK DEĞİŞECEK

24 Temmuz 2015’ten itibaren bölgedeki şehirlerde başlayıp kırsala aşama aşama ilerleyen “teröristle” mücadele, Lice kırsalında “terörle” mücadele halini aldı. Güvenlik kaynakları Lice’nin diğer operasyonlardan temel farkının, terörü besleyen kaynakları ortadan kaldırmayı hedeflemek olduğunu belirtiyor. Burdaki teröristlerin, 25-30 kişilik kemik kadrolarıyla dolaşan 3 gruptan oluştuğunu ve bu sayının 60’a kadar çıktığını belirten kaynaklar, uyuşturucu ekimi ve dolaşıma sokulması ile EYP ve bombalı araç yapımından sorumlu, üst düzey iyi eğitimli olduğunu ifade ediyor. Uyuşturucu geçiş trafiğinin Yüksekova operasyonundan sonra Lice kırsalına kaydığını anlatan güvenlik kaynakları, bu operasyonla yeni geçiş noktasının da yok edildiğini belirtiyor. Hem örgütün hem de yurtiçi ve yurtdışı uzantılarının Lice ile ilgili propagandasında uyuşturucunun etkili olduğu belirtiliyor.

GÜÇLÜ MEKANİZMA

Teröristle mücadelenin büyük oranda bitirildiğini, yoğun olarak kırsalda devam edeceğini belirten güvenlik kaynakları, bundan sonrasının bölgede görevlendirilecek kolluk kuvvetleriyle, yeni istihdam edilecek özel harekat polisleriyle, özetle güçlü güvenlik mekanizması kurularak süreceğini ifade etti. Bölge halkının hızla normal yaşam seviyesine getirilmesi gerektiğini  vurgulayan kaynaklar, kamu kurumlarındaki terör destekçilerinin de uzaklaştırılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bu destekçi ve işbirlikçilerin bölge dışına çıkartılıp, batı illerinden kamu çalışanlarının devletin elindeki kurumlara yerleştirilmesinin sağlanması gerektiğini ifade eden kaynaklar, bundan sonraki hedefin örgütü marjinalize etmek ve teröristle mücadeleye kırsalda devam etmek olduğunu vurguladı.

BEYTÜŞŞEBAP’TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, PKK’lı teröristlerin yakalanması, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca 03 Temmuz 2016 günü saat 01.00’den itibaren geçerli olmak üzere ilçe merkezinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN