Maç sonucu: Fenerbahçe: 2 Anderlecht: 0

Maç sonucu: Fenerbahçe: 2 Anderlecht: 0

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Fenerbahçe sahasında Anderlecht'i ağırlayan Fenerbahçe, 2 golle sahadan galip ayrıldı. Sarı Kanarya bu sonuçla 3 puanı hanesine yazdırırken, gruptan çıkmak için büyük avantaj elde etti. 9 puanlı Dinamo Zagreb'in arkasında 7 puanla bulunan Fenerbahçe'nin golleri 72. dakikada Mathieu Valbuena ve 74'te Sabastian Frey kaydetti. Cocu'nun gidişiyle forma şansı bulan Valbuena, Galatasaray derbisindeki golünün ardından bu maçı da 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak mücadelenin yıldız oldu. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir sonraki maçını evinde Dinamo Zagreb ile oynayacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. hafta maçında konuk ettiği Belçika'nın Anderlecht takımını 2-0 mağlup etti.

53. dakikada Frey'in pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Eljif Elmas'ın sol ayağıyla yerden vuruşunda, kaleci Didillon topu kornere çeldi.

18-11/08/20181108_2_33327321_38847344.jpg

57. dakikada orta sahada aldığı topla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Slimani, şut çekmekte gecikince savunmada Sanneh topa müdahale etti.

64. dakikada ceza sahası sol çaprazından Valbuena'nın vuruşunda, top kaleci Didillon'da kaldı.

71. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol tarafta topla buluşan Valbuena'nın altıpasa ortasında Ayew'in dokunamadığı top doğrudan ağlara gitti: 1-0

18-11/08/20181108_2_33327321_38847348.jpg

74. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Hasan Ali Kaldırım'ın pasında savunmada Sanneh'in hatası sonrası ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Valbuena, meşin yuvarlağı penaltı noktasında boş durumda bulunan Frey'e çıkardı. İsviçreli oyuncu, topu boş kaleye gönderdi: 2-0

18-11/08/resimid_10838053.jpg

83. dakikada İsmail Köybaşı'nın savunma arkasına pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Slimani'nin yerden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

18-11/08/resimid_10838064.jpg

MAÇTAN NOTLAR

Ülker Stadyumu'nda saat 18.50'de başlayan maçta İsveç Futbol Federasyonu'ndan Andreas Ekberg düdük çaldı.

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Anderlecht maçına Galatasaray derbisinin 11'ine göre 2 değişiklikle çıktı. Koeman, Isla ve Benzia'nın yerine Şener ile Slimani'ye görev verdi. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Alper Potuk kadroda yer almadı.

Sarı lacivertli ekipte altyapıdan takıma dahil edilen 19 yaşındaki Mahsun Çapkan, kadroya dahil edildi. Çapkan karşılaşmaya yedek soyundu.

AMPUTE MİLLİ TAKIMI'NA PLAKET

Meksika'nın San Juan de Ios Lagos kentinde düzenlenen Dünya Kupası'ndan ikinci olarak dönen Ampute Futbol Milli Takımı, başkan Ali Koç'un davetlisi olarak Ülker Stadumu'na geldi. Karşılaşma öncesinde tribünleri selamlayan millilere daha sonra başkan Ali Koç tarafından plaket takdim edildi. Statta bulunan taraftarların yoğun alkışı ile plaketlerini alan millilere, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' şeklinde tezahürat yapıldı.

18-11/08/resimid_10838076.jpg

KORAY ŞENER UNUTULMADI

Fenerbahçe'nin Avrupa mesaisinde; Galatasaray derbisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden sarı lacivertli taraftar Koray Şener unutulmadı. Statta bulunan taraftarlar Koray Şener için siyah giyerken, bir de koreografi hazırladı. Okul açık tribününde bulunan taraftarlar, Koray Şener'in fotoğrafının yer aldığı ve melek tasviri yapılan koreografide, ''Biz seninle öldük sen bizimle yaşayacaksın'' yazılı pankart açtı.

Maraton tribününde ise ''Sonsuza dek bizimlesin cennette yalnız değilsin'' pankartı ile Koray Şener'in fotoğrafı yer aldı.

STAT BÜYÜK ÖLÇÜDE DOLDU

Fenerbahçe ile Anderlecht arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta tribünler büyük ölçüde doldu. Sarı lacivertli taraftarlar, takımlarının Anderlecht ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçına ilgi gösterdi.

18-11/08/resimid_10838116.jpg

MAÇ ÖNCESİ

Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb ve Slovakya'dan Spartak Trnava'nın da yer aldığı D Grubu'nda geride kalan 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alarak 4 puan toplayan Fenerbahçe, 2. sırada bulunuyor. Rakibiyle Belçika'da oynadığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen, 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılan Fenerbahçe, sahasında Anderlecht'i yenerek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etmek istiyor. 

Grupta tek puanını Fenerbahçe'den alan Anderlecht ise son sırada yer alıyor.

Kritik karşılaşmanın canlı yayını hakemin ilk düdüğünden itibaren KARAR.COM'da olacak.  

18-11/08/ilk-mac-berabere-bitmisti-drcra_god0az1sva_y-pkw.jpg

FENERBAHÇE ANDERLECHT MAÇI ŞİFRESİZ Mİ?

Fenerbahçe Anderlecht maçı bu akşam saat 18:50'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanması bekleniyor. Karşılaşmanın şifreli olup, olmadığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: Harun- Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Valbuena, Ayew, Frey, Slimani.

Anderlecht: Didillon- Saelemaekers, Vranjes, Bornauw, Milic, Kums, Trebel, Gerkens, Makarenko, Dimata, Bakkali.

226. RANDEVU

Fenerbahçe, Avrupa'da 226. maçında... UEFA organizasyonlarına bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, Portekiz'in Benfica takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Avrupa arenasında 226. maçını Anderlecht'e karşı yapacak Fenerbahçe, daha önce oynadığı 225 karşılaşmada 82 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 280 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

KUPA 2'DE 58. MAÇ

Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise 58. maçında... Bu kulvarda daha önce 57 karşılaşma oynayan sarı-lacivertliler, 29 galibiyet, 16 beraberlik alırken, 12 kez yenildi. Fenerbahçe, rakip filelere 78 gol bırakırken, kalesinde 55 gol gördü.

18-11/08/fenerbahce-anderlecht.jpg

Maç öncesi sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, Anderlecht Başkanı ve yöneticileri ile yemekte bir araya geldi. Fenerbahçe Kulübü tarafından Etiler'de bir restoranda organize edilen yemekte başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyelerinden Metin Şen, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Selahattin Baki ve Dış İlişkiler Sorumlusu Ece Uysaler yer aldı. Yemeğe Anderlecht Kulübü Başkanı Marc Coucke, CEO'su Jo Van Biesbroeck, sportif direktör Luc Devroe, genel müdür Michael Verschueren ile UEFA Delegesi Dag Vestlund da katıldı.

18-11/08/fenerbahce-anderlecht-maci-bu-aksam-6djgm2cbfe2suuork_abag.jpg

Anderlecht Başkanı Marc Coucke ile Ceo'su Jo Van Biesbroeck ve UEFA Delegeleri, sarı lacivertli kulübün anı defterine yazı yazdı.

Yenilen yemeğin ardından iki kulüp başkanları ve yöneticileri birbirlerine başarı diledi ve karşılıklı hediyeler sunuldu. Başkan Ali Koç, Anderlecht Başkanı Marc Coucke'a üzerinde iki takımın logolarının yer aldığı bir şilt ve Fenerbahçe forması takdim ederken; Coucke ise Ali Koç'a Anderlecht forması hediye etti.

SEBASTIAAN BORNAUW: "KAZANMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Anderlechtli futbolcu Sebastiaan Bornauw, hava sıcaklığının bir sorun yaratmayacağını dile getirerek, ”Böyle maçlar için futbolcu oldum burada iyi oynamak istiyoruz” dedi Futbolcular olarak esnek olmaları gerektiğini kaydeden Sebastiaan Bornauw, ”Her sistemde her dizilişte oynamalıyız. Daha çok ortaya top yapacağımızı düşünüyorum, bunun dışında değişen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe de iyi bir takım ve önemli oyuncuları var. Stat dolu ya da boş olsun biz kazanmaya çalışacağız” diye konuştu.

Fenerbahçe Avrupa kupalarında Anderlecht ile evinde oynadığı iki maçta yenilmedi. Anderlecht Avrupa kupalarında Fenerbahçe ile karşılaştığı beş maçın birini kazanabildi; kazandıkları tek maç 5-1 bitmişti. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde evinde oynadığı son 14 maçta sadece bir kez yenildi, tek yenilgi Molde karşısındaydı. Anderlecht tüm kupalarda Türk takımları ile deplasmanda karşılaştığı altı maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve iki de mağlubiyet aldı; Türkiye deplasmanına en son Eylül 2014'te gittiler. Fenerbahçe Avrupa kupalarında oynadığı son 11 maçın 10'unda gol yedi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'den daha fazla ikili mücadele kazanmayı başaran iki takım var; Beşiktaş ve Spartak Moskova. UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk beş maçında gol atamayan Zakaria Bakkali geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında iki gol birden atmıştı. Fenerbahçe forması giydiği son dört resmi maçta üç gole katkıda bulunan Michael Frey, sarı lacivertli formayı giydiği ilk altı resmi maçta hiç gol katkısı yapamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN