Mahkeme MHP ile ilgili kararını verdi: Kayyumlu kongre

Mahkeme MHP ile ilgili kararını verdi: Kayyumlu kongre

1 Kasım seçimlerinden sonra MHP lideri Bahçeli’ye isyan bayrağı açan muhaliflerin istediği oldu. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongre kararı verdi, üç kişilik çağrı heyeti atadı. Genel Merkez temyize gidecek.

[Karar]
MHP’li muhaliflerin 1 Kasım seçimlerinden sonra başlattığı kurultay çıkışı mahkeme kararıyla amacına ulaştı. Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı başlattığı süreçte, Trabzon, Denizli, Kilis, Bilecik, Kırklareli, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum ve Gümüşhane il başkanlarının başvurusunu değerlendiren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongre kararı verdi.

ÜÇ KİŞİLİK KAYYUM HEYETİ

Muhalifler ve avukatları ile MHP avukatlarının katıldığı duruşma sırasında  gergin anlar ya   şandı. Partililer arasında zaman zaman kavga çıktı. Duruşma sonunda mahkeme, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, MHP Ankara İl Başkanı Ayhan Erel ve MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç’i ‘kurultay çağrı heyeti’ olarak atadı. MHP Merkez Yönetim kurulu Üyesi Turan Yaldır da yedek üye oldu.

PARTİYİ TESLİM ETMEYİZ

Yargı kararından sonra açıklamalar art arda geldi. MHP lideri Bahçeli, mahkemenin kararına saygı duyduklarını belirterek “Yargıtay yolu açık” dedi. Olağan kongrenin 18 Mart 2018’de yapılacağını vurgulayan Bahçeli, ekledi:  “Kolay kolay partiyi teslim edemeyiz. Bunun için yargı yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongrenin dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız.”

KARARI DOĞRU BULMUYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da karara itiraz edeceklerini açıkladı. Yalçın, şunları söyledi: “Türkiye’de üçüncü büyüklükteki bir siyasi parti üstelik Meclis’te temsil edilen bir partinin sadece bir dernekmişçesine kayyuma teslim edilmeye kalkılması hayretle takip edilecek bir sonuç. Bu nedenle kararın doğru olduğu kanaatinde değiliz, isabetli bulmuyoruz.”

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mahkeme kararından sonra kurultay sürecinin şöyle gelişmesi bekleniyor: Üç kişilik ‘kurultay çağrı heyeti’ karanı tebliğinden sonra olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmesini sağlayacak. Tüzük değişikliği yapılarak olağanüstü kurultayın seçimli olması sağlanacak. Kurultayın seçimli olması yönünde karar çıkarsa adaylar seçim çalışmalarını hızlandıracak. Kurultayın mayıs ayında yapılması öngörülüyor.

MAHKEMENİN KARARI GENEL BAŞKAN ADAYLARINI SEVİNDİRDİ: ANKARA’DA HAKİMLER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, yargı kararını ilk değerlendiren isim oldu. Ülkücü iradeye inandıklarını belirten Oğan, şöyle dedi: Kurultaydan başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bu karardan sonra Devlet Ağabey’in bütün adayları çağırıp sükûnetle ve suhuletle toplamasını bekliyoruz. Kurultayı beraber gerçekleştireceğiz. Kararın temyiz edilmesi kongre sürecini etkelemiz.

Genel Başkan adayı Meral Akşener, kararı Twitter’dan değerlendirdi. Akşener, büyük harfler ile ‘Adalet mülkün temelidir’ diye yazdı.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Karar’a şu değerlendirmeyi yaptı: Ankara’da hakimlerin olduğu ortaya çıktı. Tüm baskılara rağmen olumlu bir karar çıktı. Türkiye’de hukuk devleti süreci için hayırlı olur. Yargıtay’a gidecekler ama karar değişmez.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Kimse merak etmesin. Emanet ehil ellerdedir. Süreç tüzük kurultayımızın ve akabinde seçimli olağanüstü kurultayımızın gerçekleştirilmesi şeklinde gerçekleştirilecektir” açıklaması yaptı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN