Malatya’da kar yağışı etkili oluyor... Kar tatili...

Malatya’da kar yağışı etkili oluyor... Kar tatili...

Malatya’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, öğrenciler "Malatya'da yarın okullar tatil mi?" sorusu için gözlerini Valilik açıklamasına çevirdi. Peki yarın Malatya'da okullar tatil edilecek mi, 3 Ocak'ta eğitime ara verilecek mi? Malatya Valiliği'nden beklenen haber geldi.

Malatya'da günlerdir süren karyağışı hayatı adeta felç etti. Özellikle kırsal kesimle kent merkezi arasındaki ulaşım neredeyse durdu. Ekipler gece gündüz çalışırken, öğrenciler ve veliler de "Malatya'da yarın okullar tatil mi?" sorusunun cevabını merak ediyor. 

MALATYA'DA 3 OCAK OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışı nedeniyle kentte daha önce okullar tatil edilirken, Malatya Valiliği okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin açıklaması geldi. Valilik okulların tatil edildiğini duyurdu. 

İşte Malatya'da son durum...

EKİPLER AÇIYOR, KAR KAPATIYOR

Son 3 günde birçok acil çağrıya müdahale eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, sağlık sorunları yaşayan birçok vatandaşa da sağlık ekiplerini ulaştırdı. Doğanşehir’e bağlı Beğre Mahallesi’nde 5 gün önce doğan ve yüksek ateş teşhisi konulan Ayaz bebeğin hastaneye yetiştirilmesi için karla kaplı köy yolu belediye ekiplerinin hummalı çalışması ile açıldı ve bebek ambulansla hastaneye götürüldü.

MALATYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Yine Hekimhan ilçesinin Yeşilpınar Mahallesi’nde kaygan zeminde düşüp ayağını kıran 64 yaşındaki Rukiye Yiğit, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolu açmasıyla 112 acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Mahallelerde yaşanan elektrik arızalarının daha kısa sürede giderilmesi için başta TEDAŞ olmak üzere ilgili kurumların bölgeye ulaşımı için çalışan belediye ekipleri arızaların kaynaklandığı noktalara kadar yol açma çalışmaları yapıyor.

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında kapanan 280 mahalle yolunun tamamı ulaşıma açıldı. Kent merkezinde don olaylarına karşı tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar küreme ve yol açma çalışmaları yapıyor.

Kapanan yolların tamamını ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar 10 bin 633 kilometre karla mücadele çalışması yaptı. Tipi nedeniyle kapanan yollar gün içerisinden birçok defa açılıyor.

Kent merkezinde don olaylarına karşı tuzlama ve solisyon çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar küreme ve yol açma çalışmaları yapıyor. Kapanan yolların tamamını ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi şuana kadar 10 bin 633 kilometre karla mücadele çalışması yaptı. Tipi ve savruntu nedeniyle kapanan yollar gün içerisinden birçok defa açılıyor. 3 günde birçok acil çağrıya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, sağlık sorunları yaşayan birçok vatandaşa sağlık ekiplerini ulaştırdı. Doğanşehir'e bağlı Beğre Mahallesinde 5 gün önce doğan ve yüksek ateş teşhisi konulan Ayaz bebeğin imdadına da Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. 


Hekimhan'ın Yeşilpınar Mahallesinde kaygan zeminde düşüp ayağını kıran 64 yaşındaki Rukiye Yiğit'in imdat çağrısına ivedilikle cevap veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladı. Mahallelerde yaşanan elektrik arazılarının daha kısa sürede giderilmesi için başta TEDAŞ olmak üzere ilgili kurumların işlerini yapmaları içinde yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, arızaların kaynaklandığı noktalara kadar yol açma çalışmaları yaptılar.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN