Mardin Nusaybin'de çatışma: İkisi polis üç yaralı

Mardin Nusaybin'de çatışma: İkisi polis üç yaralı

Sokağa çıkma yasağının 12. günü devam eden Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çıkan çatışmalarda 2'si polis 3 kişi yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı bugün 12. gününe girerken, ilçede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Nusaybin'de 2 polis yaralandı

Sokağa çıkma yasağının 12'inci güne girdiği Nusaybin'de, Dicle Mahallesi'nde operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle birlikte 2 polis yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ağır silah ve patlama sesleri duyuldu

Şirin Bulvarı'nda da nereden geldiği belirlenemeyen kurşunların hedefi olan 60 yaşındaki Hasan Korkmaz, yaralandı. 112 Acil ambulansı ile Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Korkmaz, tedavi altına alındı. Yasağa rağmen sokağa çıkmak isteyen vatandaşlara polis, biber gazıyla müdahale etti. İlçe genelinde zaman zaman ağır silah ve patlama sesleri duyulurken, patlama sonrası dumanlar yükseliyor.

Hendeklerdeki bombalar imha edildi

Akşam saatlerinde ise Abdulkadirpaşa Mahallesi Acar Sokak'taki hendek içerisinde bomba olduğunu tespit eden polis ekipleri, zırhlı araçlarla mahalleye giderek yaptığı anonslarla, vatandaşların evlerinin uzak odalarına gitmeleri uyarısında bulundu. Vatandaşların evlerinin uzak bölmelerine gittiğinden emin olan polis ekipleri, daha sonra hendek içerisinde tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak imha etti. Can kaybının olmadığı patlama nedeniyle yakınlardaki bazı evlerde hasar oluştu.

MARDİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN