Maria Sharapova bırakıyor mu?

Maria Sharapova bırakıyor mu?

Doping yaptığı gerekçesiyle geçici men cezası verilen Sharapova'nın kariyerine devam etmeyebileceğini iddia eden Rusya Tenis Federasyonu Başkanı Tarpishchev, daha sonra yanlış anlaşıldığını söyledi.

Rus R-Sport ajansına, "Sharapova kötü durumda. Bir daha tenis oynayıp oynamayacağı şüpheli." açıklamasını yapan Rusya Tenis Federasyonu Başkanı Shamil Tarpishchev, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Tarpishchev, daha sonra TASS haber ajansına verdiği demeçte, "Ben yalnızca hakkındaki soruşturma sürdüğü için oynayamadığını söyledim." ifadesini kullandı.

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Sharapova'nın, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta alınan doping numunesinde yasaklı "meldonyum" maddesine rastlanmıştı.

6 AY İLE 4 YIL ARASI CEZA BEKLENİYOR

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından 2 Mart'ta doping kurallarını ihlal etmekle suçlanan Sharapova'nın, hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar 12 Mart'tan itibaren tenis turnuvalarına katılması yasaklanmıştı.

Söz konusu ilacı 10 yıldır kullandığını ama 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini söyleyen Rus sporcu, 6 ay ila 4 yıl ceza alabilir.

MOSKOVA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN