Meksika aktarmalı Amerika yolcuları

Meksika aktarmalı Amerika yolcuları

Geri gönderilme korkusu yaşamadan Meksika’ya giden göçmenler, burayı ABD yolunda bir durak olarak görüyor. İki günde ülkeye akın eden beş bin umut yolcusu, yetkilileri endişelendiriyor.

Meksika’ya Guatemala sınırından 21-23 Eylül arasında 4 bin 479 göçmenin giriş yaptı. Meksika Ulusal Göç Enstitüsü yetkilileri, Haiti, Afrika ve Asya’dan gelen göçmenlerin, ülkenin Tapachula göç merkezinden ülkeye geçtiğini açıkladı. Göçmenlerin büyük bir kısmının Haiti’den geldiğini belirlediklerini aktaran yetkililer, ayrıca yıl başından 21 Eylül’e kadar 7 bin 800 Haitili, 3 bin 753 Asyalı ve bin 701 Afrikalı göçmenin Guatemala sınırından ülkeye giriş yaptığını kaydetti.

Meksika’nın son zamanlarda göçmen akınına uğraması yetkilileri tedirgin etti. Ülkede Baja California yarımadasında halen bin 230 Haitili, Afrikalı ve Asyalı göçmen ABD’ye sığınmak için bekliyor. Meksika’ya giden göçmenler ülkelerine geri gönderilemediği gibi kendilerine 20 günlük geçici vizeler veriliyor. Bu şekilde göçmenler ülkeden ABD’ye geçebiliyorlar. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN