Memura ne kadar zam yapıldı? 2020 memur maaş zammı hesaplama | Hükûmetin zam teklifi belli oldu

Memura ne kadar zam yapıldı? 2020 memur maaş zammı hesaplama | Hükûmetin zam teklifi belli oldu

Günlerdir hükûmet yetkilileri ve işçi temsilcileri arasında görüşülen emekli ve memura 2020 yılı zam miktarı belli oldu. Bakan Selçuk, hükûmetin zam teklifini katıldığı canlı yayın programında son dakika olarak açıkladı. İşte detaylar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, canlı yayında memura ve emekliye verilecek zam miktarını açıkladı. Günlerdir devam eden zam pazarlığının ardından hükûmetin memur ve emekliye verilecek zam miktarı belli oldu. Peki 2019 memur maaş zammı hesaplama nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

HÜKÛMETİN MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

Hükûmet, memur ve memur emeklisine 2020 yılında yüzde 3,5+3, 2021 yılında da yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti.

19-08/16/ali-yalcin.jpg

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (Ortadaki)

MEMUR-SEN TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Memur-Sen yetkilisi ise Bakan Selçuk’un açıkladığı zam miktarının kabul edilemez olduğunu açıklayarak, görüşmek için heyeti dışarıya çıkardı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifin makûl değil, malul bir teklif olduğunu vurguladı. Yalçın, bakanın açıklamasının ardından yaptığı açıklamasında, birçok gider kaleminde yaşanan artışa dikkati çekerek, bu oranların gerçekçi olmadığını dile getirdi. Yalçın, yeni bir teklif beklediklerini kaydederek, bu teklifin bütçe gerçeğiyle uyumlu olmadığını savundu.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

MEMUR-SEN YÜZDE 8+7 TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 Türk lirası, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci sene yüzde 6+6 zam ve birinci sene yüzde 3, ikinci sene yüzde 2 refah payı talebi bulunuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN