Merkel ekonomik ilişikleri küçültmek istiyor

Merkel ekonomik ilişikleri küçültmek istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Passauer Neuen Presse isimli gazeteye bir soru üzerine yaptığı açıklamada "Türkiye ile ortak ekonomik çalışmamızı azaltmak zorunda kalacağız ve projeleri yeniden gözden geçireceğiz" dedi. Merkel birçok Alman vatandaşının Türkiye’de tutuklu bulunmasın kızdırıcı olduğunu söyledi. Alman başbakan bu adımı Türkiye’de tutuklu ya da gözaltında olan Alman vatandaşları dolayısıyla atmak istiyor.

KARAR/FRANKFURT

Merkel Alman hükümetinin vatandaşlarının serbest bırakılması için elindeki tüm imkanları kullandığını belirterek, "Konsolosluklarımız mümkün olduğu müddetçe mahkumları ziyaret ediyor. Ancak Türkiye bazı durumlarda bunu zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre şu an Türkiye’de 54 Alman vatandaşı gözaltında ya da tutuklu bulunuyor. Bunlarda 19’u 2017 yılında gözaltında alındı. Diğer tutuklular ise 2006 ile 2016 yılları arasında tutuklanan kişilerden oluşuyor. ALman hükümetinin sadece siyasi mahkumları değil adi suç işleyen mahkumları da ayırmaması dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN