‘Merkel ile ben Kohl ve Mitterrand gibiyiz’

‘Merkel ile ben Kohl ve Mitterrand gibiyiz’

Emmanuel Macron’dan dobra açıklamalar... Fransa’nın genç lideri, verdiği özel mülakatta Donald Trump, Angela Merkel ve Viladimir Putin’le olan görüşmelerine dair ilginç bilgiler verdi.

Avrupa siyasetinin yükselen yıldızı Emmanuel Macron, geçen aylarda kazandığı cumhurbaşknlığı ve parlamento seçimlerinin ardından, dış politikada da görevine hızlı bir başlangıç yaptı. Macron, son bir ay içinde ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüşmeler gerçekleştirdi. Macron, söz konusu görüşmelerde gündeme gelen konulara ilişkin, ülkesinde yayımlanan ‘Le Journal Du Dimanche’ gazetesine özel bir mülakat verdi. Gazete, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ‘zamanının yarısını uluslararası konulara harcadığını’ belirten Macron için “Yaptığı baş başa görüşmelerle Fransa’nın dünyadaki duruşunu yeniden inşa ediyor” yorumunu yaptı. İşte Macron’un görüşmelerine ilişkin anlattıkları:

Donald Trump: Fransız lider, 14 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde ‘onur konuğu’ olarak ağırladığı Trump ile ‘iki ülke arasındaki tarihi dostluğa’ odaklandıklarını söyledi. Invalides Müzesi ziyaretinde Trump’a rehberlik de eden Macron, iklim değişikliği konusunda yaşadıkları anlaşmazlık konusunda ise “Sanırım küresel ısınma ve terör arasındaki bağlantıyı anladı” dedi.

Angela Merkel: Alman Şansölyesi ile terör ve göç konusunda işbirliğini artırmak istediklerini beliten Macron, komşu ülkede eylülde düzenlenecek seçimlere rağmen hemen hemen her gün iletişim içinde olduklarını vurguladı. “Angela Merkel ile son derece doğrudan, açık, samimi ve kalıcı bir diyalogumuz var” diyen Macron, Şansölye ile aralarındaki ilişkiyi Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand ve Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl’un ilişkisine benzetti.

Viladimir Putin: Rusya’nın, Fransa’da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine yönelik siber saldırılarının, Moskova ile ilişkilerini bozmayacağını ifade eden Macron, benzer durumlardan kaçınmak için diyalog kurmak istediklerini söyledi. Macron, Suriye’de de Rusya ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN