‘Meşgulüm Donald’

‘Meşgulüm Donald’

ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı görüşme davetine, Filipinler lideri Rodrigo Duterte’den “Çok meşgulüm” yanıtı geldi.

Duterte’nin ülkesinde uyuşturucu satan ve kullananları yargısız infazla öldürmesi nedeniyle Trump’ın Duterte’ye yaptığı Beyaz Saray daveti Amerikan kamuoyunda çok eleştirilmişti. Ayrıca Trump’ın, Duterte’yi davetini, diplomatik protokollerini çiğneyerek ABD Dışişleri Bakanlığı’na haber vermeden yapması da tartışma konusu olmuştu. Ancak Rodrigo Duterte, bu davete beklenmedik bir yanıt verdi. Duterte, gazetecilere demeç verdiği sırada söz konusu davete ilişkin bir soruya “Hayır çünkü çok meşgulüm. Kesin bir söz veremem. Rusya’ya ve İsrail’e gitmeliyim. Başka neresi vardı?” yanıtını verdi. Trump, Duterte’ye daveti ilettiği telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Filipinler’in stratejik ve askeri açıdan çok önemli bir ülke olduğunu söyleyerek “Onunla buluşmayı dört gözle bekliyorum. Eğer Beyaz Saray’a gelirse, güzel olur” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN