Mete Yarar, FETÖ ile mücadele edilirken ortaya çıkan mağduriyetleri yazdı

Mete Yarar, FETÖ ile mücadele edilirken ortaya çıkan mağduriyetleri yazdı

Karar yazarı Mete Yarar, bugünkü yazısında FETÖ terör örgütü ile mücadele edilirken ortaya çıkan mağduriyetleri yazdı. "Bu yazıyı yazmak boynumun borcu" başlıklı yazısında Yarar, KHK ile ihraç edilenler arasında ya da 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında mağduriyetlerin oluşmaması gerektiğini, bunun örgütün işine yarayacağını belirtti. Yarar'ın mağduriyet örnekleri verdiği yazısı şöyle:

Samsun Kitap Fuarı için hafta sonu memleketime gittim. İki gün boyunca kitapseverlerle buluştuğum gibi, sorunlarını birebir anlatmaya gelenlerle de görüştüm. Birçok kişi KHK ile atılmaları konusuna temas ederek sorunlarını dile getirdi. Şu bir gerçek ki her gittiğim yerde bu sorun daha fazla önüme gelmeye başladı. İnsanlar ellerindeki belgelerini göstererek haklılıklarını bana aktarmaya çalışıyorlar. Bazılarının bilgilerini incelediğimde gözüme çarpan yanlışlıklar olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu söylemin bu insanlara hiçbir faydası olmuyor. FETÖ ile ilgili yapılan mücadelenin sonuna kadar arkasında durmakla beraber bazı konularda hatırlatma yapmakta yarar görüyorum.

Atılanların ve açığa alınanların sayısı artmaya devam ediyor. Sayı arttıkça işin doğası gereği yapılan yanlışlıkların sayısı da artıyor. Buradaki sorun, itirazların inceleme süresinin de otomatik olarak artması. Örgüt mensupları için bu sorun önemli olmayabilir. Onları maddi ve manevi olarak destekleyen bir grup var. Peki, bu işlerle hiç alakası olmayanların durumu ne olacak? Ailelerinden ve çevrelerinden dışlanıp içlerine kapanıyorlar....

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN