MHP'den AK Parti azınlık hükümetine destek açıklaması

MHP'den AK Parti azınlık hükümetine destek açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Reuters'a yaptığı açıklamada, ülkeyi seçime götürecek AK Parti azınlık hükümetine destek verebileceklerini duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı açıklama, AK Parti azınlık hükümetine seçim şartıyla destek vereceklerini açıkladı. Yalçın, erken seçimin Kasım ayında yapılmasına MHP'nin sıcak bakacağını söyledi.

"Kasım'da seçime sıcak bakarız"

Yalçın, "Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar" dedi.

"Seçim azınlık hükümetine varız"

AK Parti'nin alelade kuracağı bir azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Ama eğer burada seçim azınlık hükümetini kastediyorlarsa, bu durumda da seçim tarihinin görülmesi lazım. Kasım'da ya da başka tarihte seçim yapılıp yapılmayacağının baştan belirlenmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN