Mısır'dan İsrail'e kınama

Mısır'dan İsrail'e kınama

Mısır yönetimi, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Filistin topraklarında barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere karşı "aşırı güç" kullanmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçlerinin, işgal altındaki Filistin topraklarında iki haftadır gösteri düzenleyen masum sivillere yönelik aşırı güç kullanımına devam etmesini kınıyoruz." ifadesi yer aldı.

Mısır'ın, yasal haklarını talep eden göstericilerin öldürülmesine karşı olduğunun vurgulandığı açıklamada, uluslararası topluma, Filistin halkının, "başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurma" hakkı başta olmak üzere diğer haklarını geri alması için ciddi bir şekilde çalışma çağrısı yapıldı.

Öte yandan, Mısır Parlamentosu Arap İşleri Komisyonu da açıklamasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK), Filistin'deki saldırıların durması ve İsrail'e gerekli yaptırımların uygulanması için harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamada, "İşgal altındaki halkların meşru direnişi, uluslararası sözleşmelerce garanti altına alınmış bir hak olmasına rağmen, Filistinlilerin barışçıl direnişine gerçek mermi ve top ateşiyle karşılık verilmektedir." denildi.

Gösterilerin başladığı 30 Mart'tan bu yana 31 Filistinli İsrail keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

KAHİRE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN