MİT kumpası darbeci generalin telefonunda

MİT kumpası darbeci generalin telefonunda

15 Temmuz’da Şırnak’tan Ankara’ya komandoları götürmek isterken son anda engellenen eski Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın telefonunda MİT TIR’ları kumpasına ilişkin evraklar çıktı. Gürcan’a örgüt üyeliğinden yeni bir dava açıldı.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

FETÖ’nün hain kalkışmasının en önemli kırılma noktalarından biri Şırnak’ta yaşandı. Uçaklarla Ankara’ya götürülmek istenen Çakırsöğüt Komando Tugayı’ndaki komandolar Ankara’ya götürülürken Cizre’de engellendi. Birçok askeri terör operasyona gidiyoruz şeklinde kandırarak Ankara’ya götürmek isteyen konvoyun başında da Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan vardı. Sözde sıkıyönetim atama listesinde Emniyet Genel Müdürü ve Jandarma Personel Başkanlığı görevlerinin de verildiği Gürcan, Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bir numaralı şüpheli olarak yer alıyor. ByLock da kullanan Gürcan hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla ikinci bir dava açıldı.

KARAR’ın edindiği bilgilere göre, 3 Kasım’da Adana Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Gürcan’ın telefonunda bulunan kanıtlara değinildi. Gürcan’ın cep telefonunda yapılan incelemede örgütün gerçekleştirdiği bir başka kumpas olan MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin evraklar bulundu. Gürcan’ın WhatsApp programının içerisinde de örgütün sözde sıkıyönetim emri ve görevlendirme listelerinin olduğu görüldü. Delillerin sorulduğu Gürcan da, savunmasında telefonuna emniyet ekiplerince yükleme yapılmış olabileceğini iddia etti. Darbe girişiminden sonra itirafçı olan Gizli Tanık Yağmur, Gürcan’ı teşhisinde, “Şahsı Ali Osman olarak bilirim. Kendisi Şırnak’ta komutanlık yapar. Ayrıca Şırnak’ta asker olarak çalışan FETÖ üyelerinin abisi konumundadır. Ben bu kişiyi 2014 yılında Cizre Anadolu Lisesi’nde FETÖ terör örgütünün Şırnak sorumlusu tarafından düzenlenen örgüt toplantısına sivil bir şekilde katılırken gördüm” demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN