MİT raporu gelince darbeciler paniklemiş

MİT raporu gelince darbeciler paniklemiş

MİT'in darbe girişimini deşifre etmesiyle ihanet saatini erkene alan FETÖ'cü cuntanın yaşadığı panik Kara Kuvvetleri Komutanlığı iddianamesine girdi. Karargah'a MİT raporu geldiğini öğrenince heyecanlanan darbecilerin komutanı rutin belge olduğunu anlayınca rahat bir nefes aldı.

EROL METİN/ANKARA

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 15 Temmuz'da akşama doğru Genelkurmay Karargahı'na gelerek Orgeneral Hulusi Akar'la görüşmesi üzerine hain kalkışmanın deşifre olduğu paniğine kapılan FETÖ'cü cunta, gece saat 03.00 olarak planlanan darbe girişimini erkene almış ve erken düğmeye basılması nedeniyle Pensilvanya'daki teröristbaşı Fetullah Gülen'in hayalleri suya düşmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargah binasını ele geçiren darbecilerin de MİT raporu paniği yaşadığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı iddianamesine göre, harekat merkezinde kontrolü sağlayan darbeci subaylar, bir yandan "sıkıyönetim ilan edildiğine ve TSK'nın ülke yönetimine el koyduğuna" ilişkin alt birliklere kanunsuz mesajlar çekerken bir yandan da MİT'ten kalkışma hakkında herhangi bir bilgi ve belge gelip gelmeyeceğini merak etti.

MİT RAPORU GELİNCE HEYENCANLADI

Bir numaralı şüpheli eski Kara Kuvvetleri Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın harekat merkezinden ayrılmasından hemen sonra ondan görevi devralan eski Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar'a nizamiyeden MİT raporu geldiği bilgisi verildi. Bu haber üzerine heyecanlanan Çağlar, MİT raporunu alması için Binbaşı Erkal Tarlacı'yı görevlendirdi. Tarlacı'nın getirdiği raporu inceleyen Çağlar, içeriğinde o gün yaşanan darbe girişimiyle ilgili bir husus bulunmayan raporun her zaman gelen rutin MİT raporu olduğunu anlayınca rahat bir nefes aldı. Çağlar daha sonra raporu harekat merkezindeki görevlilere verdi.

TAKIM ELBİSELİ MİT ÇALIŞANI VARDI

Darbe şüphelisi eski Binbaşı Erkal Tarlacı, Kara Kuvvetleri'ndeki cunta liderlerinden eski Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar'ın kendisini MİT raporu için görevlendirmesini ifadesinde şöyle anlattı: "Beni telefonla arayan Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar, 'Ben harekat merkezindeyim. Dışarı çıkamıyoruz. Nizamiyeye MİT'ten rapor geldi. Bu raporu al bana getir' dedi. Ben de 2 Nolu nizamiyeye gittim. Orada tüfekli tam teçhizatlı askerler bekliyordu. 'Dışarı çıkamazsınız' dediler. Ben de komutanın emri olduğunu ve MİT'ten görevlilerin rapor getireceğini söyledim. Orada takım elbiseli biri vardı. MİT çalışanı olduğunu tahmin ettiğim kişiden evrakları kapalı zarf içinde teslim belgelerini imzalayarak aldım. Ben de bu kapalı zarfı alarak Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar'ın bulunduğu harekat merkezine götürerek kendisine teslim ettim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN