Moody’s 17 bankadan 14'ünün notunu düşürdü - Son dakika ekonomi haberleri

Moody’s 17 bankadan 14'ünün notunu düşürdü - Son dakika ekonomi haberleri

Türkiye hakkındaki kararları tartışma yaratan Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ’durağan’ görünüm Baa3’ten ile Ba1 seviyesine indirmesinin sonrasında 14 bankanın da notunu düşürdü. Moody's'in kararlarını ayrı ayrı açıklaması piyasayı manipüle etme çabası olarak yorumlandı.

Moody’s türkiye üzerine manipülasyonlara devam ediyor. Türkiye’nin kredi notunu indiren kuruluş 14 bankanın uzun vadeli borç ve mevduat notlarını da indirdi. Kararlarını tek bir seferde açıklamayan Moody's'in, piyasayı manipüle etmeye çalıştığı değerlendiriliyor. 

17 BANKADAN 14'Ü 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ’durağan’ görünüm Baa3’ten ile Ba1 seviyesine indirmesinin sonrasında 17 Türk finans şirketinin kredi notları için de yürüttüğü çalışmayı tamamladı. Buna göre, kuruluş, 14 bankanın uzun vadeli borç ve mevduat notlarını, zayıflayan faaliyet ortamı, fonlama ve likidite konularında artan aşağı yönlü riskler nedeniyle düşürdüğünü açıkladı.

NOTU DÜŞÜRÜLEN BANKALAR

Notu düşürülen bankalar, Akbank TAS, Alternatifbank A.S., HSBC Bank A.S. (Türkiye), ING Bank A.S. (Türkiye), T.C. Ziraat Bankasi, Turkiye Halk Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Yapi ve Kredi Bankasi A.S., Turkiye IS Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S ve Türk Eximbank olarak sıralandı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN