Müezzinoğlu açıkladı: Ankara'daki patlamada 86 kişi öldü, 186 kişi de yaralandı

Müezzinoğlu açıkladı: Ankara'daki patlamada 86 kişi öldü, 186 kişi de yaralandı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada 86 kişinin öldüğünü açıkladı. Bakan 62 vatandaşımızın meydanda, 24'ünün ise hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Yaralı sayısı ise 28'i ağır 186..

[Karar]

Ankara'da sabah saat 10.04'te gerçekleştirilen terör saldırısında son gelen bilgilere göre 86 kişi yaşamını yitirirken, 186 kişi de yaralandı. Olay yerine incelemelerde bulunmak üzere 5 savcı gönderildi. Saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tren garı önünde meydana gelen patlamalara ilişkin saat 15.30'da Başbakanlık Yeni Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakanların açıklamalarından öne çıkanlar;

İçişleri Bakanı Selami Altınok: Sabah 10.04'te tren garında menfur bir terör saldırısı meydana gelmiştir. Lanetliyoruz, ölenlere rahmet yaralıara acil şifalar diliyorum. 1 Ekim'de Emek Platformu Ankara Valiliği'ne talepte bulunmuş şehir dışından yoğun olarak tren garına gelinmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli önlemleri alınmıştı. Sıhhiye'de de gerekli önlemler alınmıştı. Yaralılar ve ölen vatandaşlarımızla gerekli açıklamaları Sağlık Bakanı yapacaktır. Başbakanımız kısa bir süre sonra gerekli açıklamayı yapacaktır. Emniyet ve güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: İnsanlarımız katleden haince bir terör saldırısıyla milletçe karşı karşıyayız. Son derece haince ve profesyonelce bir saldırıyla karşı karşıyayız. Yaralılar şifalar ve ölenlere rahmet diliyorum. 10.05'te gelen ihbar üzerine 10.08'te 21 ambulansımız harekete geçti. 11'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. Zaten mitingde 4 ambulansımız olay yerindeydi. 

Eylemin büyüklüğü ve iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde panik ortamının olması hem kayıplarımız çoğalması hem de yaralılarımızda etkili olmuştur. Dinamik bir çalışma yapılmıştır. Bugün cumartesi haftasonu. Bütün ekiplerimiz hastanelerde bulundu. 186 hastamız hastenelerde. 18'i ameliyatta. Olay yerinde kaybettiğimiz 62 vatandaşımızı hastanelerde kaybettiğimiz 24 vatandaşımız var. 

Önümüzdeki süreçle ilgili sağlık hizmetlerdinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için İstanbul'dan da mikrocerrahi doktorlarını da tüm hastelerimize getirdik. 

Adalet Bakanı Kenan İpek: Milletimizin başı saoğlsun. Savcılığımız hemen çalışmalarına başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız ve bir savcımız titiz bir çalışma sürdürüyor. Adli tıp boyutu ile İstanbul'dan Ankara'ya yeni ekipler sevk ettik.

Türkiye yasa boğuldu

Ankara Sıhhiye'de bugün yapılması planlanan "Emek Barış Demokrasi" mitingine düzenlenen hain saldırı Türkiye'yi yasa boğdu. Son açıklamalara göre 86 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası yaşananlar, tüm kaosuyla objektiflere yansıdı. Başkentin orta yerinde meydana gelen katliam ülkeyi şoke etti. Sosyal medyada büyük bir istihbarat zaafiyeti olarak yorumlanan olayda 186 kişi de yaralandı. Yaralılardan 28'inin durumu ağır. Ölü sayısının 100'ü geçmesinden endişe ediliyor. Yaşanan katliama damga vuran detay ise "Canlı var mı canlı?" çığlığı oldu. Murat Karayılan'ın 12 gün önce yaptığı "Metropollerde bomba patlatırız" tehdidi sosyal medyada en çok dolanan paylaşımlardan biri. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN