Muhalifler Halep'te bir köyü IŞİD'den aldı

Muhalifler Halep'te bir köyü IŞİD'den aldı

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak istediği alanda muhaliflerin ilerleyişi sürüyor. Suriye'de muhalif güçler, Azez-Cerablus hattındaki bir köyü IŞİD'in elinden kurtardı.

Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in kuzeyinde bir köyü terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığı bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif Sultan Murat ile Mutasim Tugayına bağlı birlikler Halep'in kuzeyindeki Azez ile Carablus ilçesi arasındaki Yanyaban köyünü terör örgütü DAEŞ'ten kurtardı.

16-01/17/30169546.jpg
"Mare hattı" veya "Azez-Cerabus hattı" olarak bilinen bölge

Muhalif birlikler bölgede bir haftadan beri, Karaköpri, Kara Mezra, Harbe, Havar Kilis ve Baragide köylerinin kontrolünü sağlamıştı.

Hem DAEŞ'le, hem YPG ile savaşıyorlar

Azez-Carablus, Mari hattını DAEŞ'ten temizlemeye çalışan muhalif birlikler, kentin kuzeyinde Azez ilçesinin güneydoğu kesimlerinde de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleriyle savaşıyor.

HALEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN