Muharrem İnce: AK Parti gitmiyorsa Kılıçdaroğlu gitsin

Muharrem İnce: AK Parti gitmiyorsa Kılıçdaroğlu gitsin

CHP'de 1 Kasım hezimetinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor. Adaylığını açıklayan Umut Oran'ın ardından Yalova Milletvekili Muharrem İnce de olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. İnce, Kılıçdaroğlu yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1 Kasım seçim yenilgisinin ardından başlayan liderlik tartışmasında devreye Muharrem İnce de girdi. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayarak olağanüstü kurultay çağrısı yapan Umut Oran'dan sonra Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı. 
 
Muharrem İnce TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bir grup CHP milletvekili ve il başkanları ile kamera karşısına geçen İnce, partinin yüzde 25 oy tuzağına saplanıp kaldığını söyledi.  Yeni kadrolara ve projelere ihtiyaç olduğunu belirten İnce, CHP'nin Kılıçdaroğlu yönetiminde AK Parti'ye karşı 6 seçimi kaybettiğini hatırlatarak, parti yönetimini 6 kere kaza yapan otobüse ve 6 kere yanlış ameliyat yapan doktora benzetti.
 
 
Muharrem İnce’nin açıklamalarında satırbaşları şöyle:

CHP'nin inandırıcılık sorunu var

“CHP’nin inandırıcılıkla ilgili bir sıkıntısı var. CHP’inin yeni yönetimi ikna yeteneği yüksek olan bir yönetim olmalı. Olağanüstü koşulları yönetebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlara yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı şimdi daha olağan üstü koşullar var. 

"Ülke elden gidiyor"

Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Ülke elden gidiyor. Muharrem İnce’nin genel başkan sevdası olması değildir konu. Bir seçenek olarak sunuyoruz. Söz vicdanların olmalıdır, söz sokağın olmalıdır. 

1 Kasım’da seçim var. Seçimden 15 gün önce Hakkari’de il kongresi yapılıyor. Oyumuz yüzde bir. Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz partiyi. Seçime 21 gün kala Karaman’da neden il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş niye? Delege seçimi yapılmıyor partide. Anahtar teslim paket delege yazılıyor. Bu delegeler mevcut kurultay delegeleri sayın genel başkanımızı seçmişlerdir. Ne oldu da kendinizi seçilen delegelerden korkar hale geldiniz. Ben yeni seçilen delegelere de güveniyorum. Ama bu telaş neden?" Neden delegeler masa başında yazılıyor? ‘Seçmeni değiştiremiyorum bari kurultay delegelerini değiştireyim’ mantığı doğru bir mantık değil.

6 defadır kaza yapan otobüs

Bir otobüs var. Altı keredir kaza yapıyor. 7'nci defa o otobüse biner misiniz? Davalarınız var. Altı davayı verdiniz avukata Altısını da kaybetti. Yedinci davayı verir misiniz o avukata? Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Yenilenmeye ihtiyacı var. Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var. Muhalefeti değiştirmek.."

Sadece istikşafi yaparsınız

Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz? Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye’nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor. Ankara’da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin. Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yokTavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Amasız bir laiklik savunması… Olağanüstü kurultayı toplayalım. Orada sorumlular vermesi gereken hesabı versinler. Ondan sonra olağan kurultayı bir haftaya yayalım. Tam bir hafta CHP kurultayı devam etsin.

PASOK gibi oluruz

Yunanistan’da PASOK’a bakın geleceğimizi görün. PASOK’un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyızTürkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun nesebini sorgulayan bir ülke olabilir miBir ülkenin ortasında Kırşehir’de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektirHerkesi ciddi olmaya davet ediyorumBir an önce CHP’nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım.

Biz yarından itibaren olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacağız. İl başkanlarımız da imza toplamaya başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN