Murat Ülker, operasyon iddialarına hisse alarak cevap verdi

Murat Ülker, operasyon iddialarına hisse alarak cevap verdi

Yıldız Holding'e yönelik FETÖ operasyonu yapılacağını ima eden iddiaları kesin bir dille yalanlayan Ülker Grubu, yatırımcısının hisselerdeki düşüşle mağdur olmaması için devreye girdi. Murat Ülker, piyasadan gün boyu hisse alımı yaptı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Yıldız Holding'e yönelik FETÖ operasyonu yapılacağını ima eden iddiaları kesin bir dille yalanlayan Ülker Grubu, hisselerdeki düşüşe karşı, yatırımcısının yanında olduğunu göstermek için harekete geçti. Yüklü miktarda hisse alan Murat Ülker yatırımcıya destek mesajı verirken Yıldız Holding alımların devam edeceği açıklandı.

Ülker Grubu'na FETÖ kapsamında operasyon yapılacağına dair imalı haberler üzerine Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada, bu kapsamda yürütülen herhangi bir işlem olmadığı belirtilerek iddiaların gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu vurgulandı. Murat Ülker de sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

İDDİALARA HİSSE ALIMIYLA CEVAP

“Kıymetli yatırımcılarımız dikkat, Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var, alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam diyoruz.” 'Şirketimin arkasındayım, yatırıcıların mağdur olmasına izin vermeyeceğim' mesajı veren Ülker, yüklü miktarda hisse alarak yatırımcısının arkasında olduğunu gösterdi. Murat Ülker imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, "Gün boyu muhtelif zamanlarda 1.400.000 adet ÜLKER hissesi alım talimatı verilmiştir. Bu çerçevede en düşük 16.99 TL en yüksek 17.78 TL ortalama 17.48 TL fiyattan toplam 1.331.249 adet alım yapılmıştır. Bu vesile ile Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. deki payım % 11,96 artarak %3,65’e ulaşmıştır" denildi.  

UYGUN DURUMDA ALIMLAR SÜRECEK

Murat Ülker’in yatırımcıların mağdur olmasına izin vermediğinin altını çizen Yıldız Holding CEO'su Mustafa Tercan, “Kamuoyuna şirketlerimizin ve hisselerimizin arkasında durduğumuzun mesajını net bir şekilde verdik” dedi. Ülker hisselerinin 6 aylık ağırlıklı ortalama fiyatının 20 liranın üzerinde olduğunu belirten Tercan, “Fiyat anlamında gelinen seviyelerin alım olarak uygun olduğunu düşündüğümüz için alım yapıyoruz. Gerek Murat Bey, gerekse Yıldız Holding şartların oluşması halinde hisse almaya devam edecektir” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN