‘Müslümanlar Almanya için şans’

‘Müslümanlar Almanya için şans’

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble ülkedeki Müslüman nüfusunun artmasının ülkesi için bir şans olduğunu söyledi.

KARAR FRANFURT

Avrupa’daki Müslüman karşıtlığının ivme kazandığı dönemde Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’den sağduyulu çıkış geldi. Bakan, Almanya’da Müslümanların sayısının artmasınının bir şans olduğunu belirterek “Hıristiyanlar Müslümanlardan çok şey öğrenebilir. İslam’da misafirperverlik ve hoşgörü gibi değerler yoğun bir biçimdegerçekleştiriliyor” dedi.

Schaeuble, İslam’ın Almanya’ya ait olup olmadığına yönelik bir soru karşısında ise şunları söyledi: İslam’ın toplumda belirleyici rol oynadığı birçok ülkeden insan Almanya’da. “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” sözümün arkasındayım. Bunu inkar eden gerçekleri inkar eder.

ÜS KRİZİNDE NATO UÇUŞU FORMÜLÜ

Almanya’nın FETÖ’cülere kucak açan kararı ve İncirlik tartışmalarının ardından yaşanan krizde yeni bir iddia ortaya atıldı. Spiegel Online’da yer alan haberde, İncirlik ve Konya’daki üsleri ziyaret konusunda Türkiye’nin kısmi yumuşama gösterdiğini öne sürüldü. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e, Konya’ya yapılacak seferlerin NATO uçuşu sayılması önerisinde bulundu. Kararın alınması durumunda burada görevli Alman AWACS personelinin parlamento üyeleri tarafından ziyaret edilmesinde Türkiye’nin onayına gerek kalmayacağı bilgisi yer aldı. NATO’nun Ankara’ya sadece bilgi vermesi yeterli olacağı, Brüksel’de de gündeme gelen düzenlemeye Türk tarafının da sıcak yaklaştığı savunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN