Nadia Murad kimdir? Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad'ın hayatı

Nadia Murad kimdir? Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad'ın hayatı

Nadia Murad kimdir? sorusu gündem oldu. Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad'ın hayatı hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. İşte DAİŞ tarafından uzun süre seks kölesi yapılan Ezidi aktivist Nadia Murad'ın yaşamı ve yaptıkları...

Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad'ın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Nadia Murad kimdir? Murad'a Nobel Barış Ödülü neden verildi? İşte Ezidi aktivist Nadia Murad'ın hayatına ve yaptıklarına dair tüm detaylar...

NADİA MURAD KİMDİR? nELER YAPMIŞTIR? 

Nadia Murat Şengalli 23 yaşında Kürt Ezidi kadınıdır. 

2014’te DEAŞ militanları tarafından Irak’taki köyünden kaçırılıp seks kölesi yapılan Ezidi aktivist Nadia Murad Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu. Nadia Murad 12 ay süren esaretin sonunda Musul kurtarıldıktan sonra köyüne dönmüştü. Nadia Murad'ın hayatı bu olaydan sonra artık köyünde yaşayan bir Ezidi kız olmaktan çıktı ve dünya çapında ses getiren aktivitelerde ön sırada yer aldı. 

Şengal’de kaçırılan 6 bin 300 kadın ve genç kızdan biri olan Murad, Şengal’in yakınlarındaki Koço köyü sakinlerindendi. 400 bin Ezidi'nin yaşadığı bölgede kaçırılanlar arasında yer alan Murad, aylarca örgüt mensupları tarafından Musul'da cinsel saldırı ve işkenceye maruz kaldı.

18-10/05/nadia-murad-kimdir.jpg

NADİA MURAD BM'DE GÖREV YAPIYOR

Nobel Barış Ödülü'nü alan Murad, George Clooney'in eşi Amal Clooney ile BM'de yaşadıklarını anlatmış, bir kitap yazmış ve BM İyi Niyet Elçisi olmuştu. 23 yaşındaki genç kız halen Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'ne (UNODC) çalışıyor ve insan ticareti mağdurlarının sorunları ile ilgileniyor. Nadia Murad'ın hayatı DAİŞ tarafından kaçırılan kadınları kurtarmak ve yeniden hayata döndürme çalışmaları ile geçmektedir. 

18-10/05/nadia-murad-hayati.jpg

NADİA MURAD AĞUSTOS AYINDA NİŞANLANDI

Ezidi Kürt aktivist Nadia Murad aradığı aşkı geçtiğimiz günlerde Almanya'da bulmuştu. Nadia ailesiyle birlikte Almanya'ya yerleştikten sonra burada hayatının aşkını da bulan Ezidi Kürt aktivist, ABD ordusunda tercüman olarak çalışan ve genç kızın yeniden hayata dönmesinde büyük rol oynadığı belirtilen Abid Shamdeen ile nişanlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN