NATO: Türkiye'nin sınır ihlali yapıldı iddiasını teyit ettik

NATO: Türkiye'nin sınır ihlali yapıldı iddiasını teyit ettik

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını angajman kuralları çerçevesinde vurması sonrasında toplanan NATO Türkiye ve Rusya'ya itidal çağrısı yaparken, Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunun teyit edildiğini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye sınırını ihlal ettiği için angajman gereği vurulan uçakla ilgili açıklama yaptı. 

Stoltenberg Moskava ile Türkiye arasındaki tansiyonun düşürülmesi için çaba gösterdiklerini belirtip Türkiye'nin sınır ihlali iddiasının doğruluğunu teyit ettiklerini belirti. Rusya ile Türkiye arasında doğrudan temasın sağlandığını belirten Stoltenberg NATO ile Rusya arasında herhangi bir temas olmadığını söyledi.

Jens Stoltenberg'in açıklamaları

"Bizdeki bilgilerle uyumlu"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg “Türkiye’nin açıklaması bizdeki bilgilerle uyumlu. Tansiyonun düşürülmesi gerekiyor ciddi bir durum söz konusu. Tansiyonun düşürülmesine katkı yapmalıyız.”

"Rusya’nın hedefi IŞİD’i yok etmek olmalı"

"Rusya’nın hedefi IŞİD’i yok etmek olmalı. Gördüğümüz Rusya’nın operasyonlarının çoğu IŞİD’in var olmadığı yerlere yöneldiği. IŞİD’in olduğu yerde yoğunlaştırmalıyız. IŞİD bizim ortak düşmanımızdır."

Brüksel'deki toplantıya, NATO Genel Sekreteri ile üye ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Türkiye talepte bulunmuştu

Ankara, Rus savaş uçaklarının geçen ay Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle NATO'dan acil toplantı talebinde bulunmuştu.

"Aşırı derecede tehlikeli"

NATO o dönemki ihlalleri kınayarak, "böylesi sorumsuz davranışların aşırı derecede tehlikeli olduğu" konusunda Rusya'yı uyarmıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, müttefik ülkeleri herhangi bir tehdide karşı savunmaya hazır. Türkiye de bu ülkelerden biridir" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN