Erdoğan Obama ile görüştü

Erdoğan Obama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Görüşmede Sınır ihlali sebebiyle düşürülen Rus uçağının gündeme geldiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Obama görüşmesinde Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusunun ele alındığı bildirildi.

"Türkiye'nin egemenlik hakkını destekliyoruz"

Obama, "Türkiye'nin egemenliğini savunma hakkını ABD ve NATO olarak destekliyoruz" derken itidal çağrısı da yaptı.  Erdoğan ve Obama'nın gerilimi düşürme konusunda hemfikir olduğu açıklandı.

Daiş'e ortak mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtti. İki lider, Suriye'de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere DAİŞ'e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN