Netanyahu: Türk yetkililer ile görüşüyoruz

Netanyahu: Türk yetkililer ile görüşüyoruz

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türk ve İsrailli yetkililer arasında görüşmeler gerçekleştirildiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden umutlu olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda umutlu olduğunu söyledi.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Netanyahu, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında bir mülakat verdiği Anadolu Ajansı'na şunları söyledi:

"Türk yetkililerle görüşüyoruz, onlar da bizimle görüşüyor ve başarı sağlarsak bu her iki ülke için de iyi olur. Daima umutluyuz."

Geçen ay gizli görüşme yapılmıştı

Geçen ay Mossad Başkanı Yossi Kohen ve Netanyahu'nun Türkiye ile görüşmelerdeki temsilcisi Joseph Ciechanover'ın Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsviçre'de gizlice görüştükleri bildirilmişti. İki ülkenin temsilcileri ilişkilerin normalleşmesine dönük bir dizi uzlaşma noktasına erişti.

Gazze ablukasını kırmaya çalışan Marmara filosuna İsrail'in düzenlediği baskından beş yıl sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine dönük arzusunu dile getirdi. Baskında 10 Türk vatandaşı öldürülmüştü.

Erdoğan, "İsrail'in bölgede Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyacı var. Biz de İsrail'e ihtiyacımız olduğunu kabul etmeliyiz. Bu bölgenin bir gerçeği" dedi.

Türkiye Gazze'den vazgeçmiyor

Öte yandan Üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne tam ve serbest geçiş talep ettiğini söyledi. Hürriyet gazetesine açıklama yapan Türk yetkili, ülkesinin geçiş istediğini böylece orada yaşayan Filistinliler için gerekli yardımı ulaştıracağını söyledi ve "Türkiye, Gazze'ye yardım etmesinin önündeki sınırlamaları reddetmektedir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN