Nisan ayı sanayi üretim endeksi rakamları açıklandı

Nisan ayı sanayi üretim endeksi rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı sanayi üretim endeksi ile perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre nisan ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2.3 arttı. Yıllık artış ise yüzde 6.7 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), nisan ayı sanayi üretim endeksi ile perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre nisan ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2.3 arttı. Yıllık artış ise yüzde 6.7 oldu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 arttı.

2016 NİSAN'A GÖRE ARTIŞLAR

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 arttı.

EN YÜKSEK ARTIŞ SERMAYE MALINDA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 12,2 ile sermaye malında gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN