Nişantaşı'ndaki Vedat Şahin cinayetinde kilit isim yakalandı

Nişantaşı'ndaki Vedat Şahin cinayetinde kilit isim yakalandı

İstanbul'da suç örgütü elebaşı Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in 2016 yılında Nişantaşı'nda öldürülmesi olayının kritik isimi Özkan Korkut yakalandı. Cinayet öncesi ön keşif yaptığı belirlenen ve Üsküdar'da yakalanan Korkut emniyette sorguya alındı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, İstanbul Nişantaşı'nda 24 Aralık 2014'te suç örgütü elebaşı Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin koruması Ferdi Topal'la evine giderken sokak üzerinde silahlı saldırıya uğramış, hareket halindeki bir otomobilden kaleşnikofla yayılım ateşine tutulan yaya haldeki Şahin ve Topal hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube ekipleri soruşturma başlatmış, yapılan araştırmalarda saldırının Sarallar olarak bilinen suç örgütünün elebaşlarından Yakup Kerem Saral'ın azmettirdiği bilgisine ulaşmıştı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tespitlerin ardından peşe peşe düzenlenen operasyonlarda saldırıyla ilgili çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, mahkemeye sevke dilen 6 şüpheli tutuklanmış ancak saldırının azmettiricisi Yakup Saral ve saldırı öncesinde olay yerinde keşif yaptığı belirlenen Özkan Korkut yakalanamamıştı.

İstanbul Adliyesi'nde devam eden davada 6'sı tutuklu 11 ismin yargılanması devam ederken, Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Özkan Korkut’un izine ulaştı. Şüphelinin Üsküdar'da olduğunu belirleyen ekipler bölge ekiplerine de bilgi verdi. Aylardır aranan Korkut, önceki gün Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan kritik isimin vereceği ifade ve bilgiler doğrultusunda soruşturmanın yeni bir boyut kazanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN