Numan Kurtulmuş Kılıçdaoğlu'nun 'Suriyelilere vatandaşlık iddiası'na yalan dedi

Numan Kurtulmuş Kılıçdaoğlu'nun 'Suriyelilere vatandaşlık iddiası'na yalan dedi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyelilere vatandaşlık verilecek' iddiasına cevap verdi. Kurtulmuş, 'bu iddialar külliyen yalan' dedi.

Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet çıkarsa, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek" iddiası için "Suriyelilerin vatandaş yapılması diye bir şey yoktur. Bu Külliyen yalan, tamamıyla seçim malzemesi olarak kullanılıyor, '3 milyon insana vatandaşlık verilecek' diye. Bunlar bizim dostlarımız, kardeşlerimizdir. Biz, onların kendi ülkelerinde de sağlık, esenlik, barış içinde yaşayacakları zeminin oluşması için gayret sarf ediyoruz" dedi. 

KILIÇDAROĞLU İDDİA ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, referandumdan ‘Evet’ oyu çıkması halinde 3 milyon Suriye uyruklu mülteciye vatandaşlık verileceğini, ‘Hayır’ çıkması halinde verilmeyeceğini ifade ederek: "Demokrasiyi askıya alacağız. İstediği zaman Meclis feshedilecek. ‘Efendim, fesih değil, yeniden seçim.’ Yeniden seçime gitmek için önce feshedeceksiniz değil mi? ‘Yetkiniz bitti’ diyeceksiniz. Hiçbir gerekçe yok. Bunlar doğru değil. Emin olun" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN